Grim skade til dansk stjerne

Sara Thygesen fik en fjerbold i øjet og kunne ikke fortsætte. Dermed røg damedoublen ud efter blot en kamp

Sara Thygesen (til højre) var uheldig at få en fjerbold i hovedet i onsdagens kamp i Thailand. Hun blev nødt til at udgå med en skade i det ene øje. Damedoublen tæller også Maiken Fruergaard. (Arkivfoto) Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Sara Thygesen (til højre) var uheldig at få en fjerbold i hovedet i onsdagens kamp i Thailand. Hun blev nødt til at udgå med en skade i det ene øje. Damedoublen tæller også Maiken Fruergaard. (Arkivfoto) Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Følg Badminton

En fjerbold i øjet satte onsdag en stopper for damedoublen med Sara Thygesen og Maiken Fruergaard i første runde i World Tour-turneringen Thailand Open 2.

Sara Thygesen var uheldig med at blive ramt i sit venstre øje, da hun stod tæt oppe ved nettet, og hun var ikke i stand til at fortsætte.

Sydkoreanerne Kim So-yeong og Kong Hee-yong, der er fjerdeseedet i badmintonturneringen, kom foran 19-16 i første sæt, da Sara Thygesen kom til skade.

Den danske doublespiller måtte derfor bruge et par minutter af sin 30-års fødselsdag på at blive tilset af en læge, mens hun klagede over et sløret syn i den nederste del af øjet.

En dommer stod tæt på og spurgte kort inde i pausen, om Sara Thygesen kunne spille videre, mens sydkoreanerne kom hen for at undskylde.

Sara Thygesen bad om et øjeblik til at sunde sig, men efter en snak med sin makker og træner opgav hun at fortsætte.

Efterfølgende blev danskeren kørt på hospitalet, skriver Badminton Danmark på sin hjemmeside.

- Thygesen blev straks kørt på hospitalet for at blive tjekket for tryk i øjet. Det er nu blevet besluttet, at hun skal blive på hospitalet de næste fem dage, da hun skal være under observation for at se, om de øjendråber, hun skal modtage, virker, lyder det.

Bedre gik det for damedoublen Amalie Magelund og Freja Ravn, som vandt i to sæt over en thailands duo.

I mixeddouble røg Alexandre Bøje og Mads Christiansen ud efter et nederlag i tre sæt til et thailandsk makkerpar.

I herresingle havde Viktor Axelsen, der i søndags triumferede med en finalesejr i den første turnering i Thailand, ingen problemer med at spille sig videre til anden runde i Thailand.

Canadiske Jason Anthony Ho-Shue, der akkurat er en del af verdens top-50, kunne som ventet ikke presse den danske storfavorit.

Axelsen vandt sikkert i to sæt med cifrene 21-9, 21-8. Han skal i næste runde op mod en 19-årig spiller fra Thailand.

I damesingle skulle første runde have budt på et rent dansk opgør mellem Line Kjærsfeldt og Mia Blichfeldt. Men favoritten Blichfeldt måtte trække sig, idet hun pådrog sig en skade i låret under opvarmningen til kampen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind