Grotesk: Småkagekrig smadrer landsholdet!

De fem stjernespillere, der er blevet af det danske badmintonlandshold kort før VM for hold, havde personlige aftaler med småkageproducenten Kelsen, som er direkte konkurrent med landsholdet nye sponsor

Mathias Boe og Carsten Mogensen ved DM. (Arkivfoto: Jakob Jørgensen)
Mathias Boe og Carsten Mogensen ved DM. (Arkivfoto: Jakob Jørgensen)

Det lyder næsten for vanvittigt til at være sandt, men ikke desto mindre: Det er en krig mellem de to småkageproducenter Kelsen og Danisa, der har ført til, at det danske badmintonlandshold, der om mindre end en måned skal spille VM for hold – det såkaldte Sudirman Cup – nu er blevet sprængt i atomer.

De fem spillere, der nu er blevet udelukket fra landsholdet – Mathias Boe, Carsten Mogensen, Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl og Joachim Fischer – har igennem et par år haft personlige sponsoraftaler med firmaet Kelsen.

De aftaler har der sådan set ikke været noget i vejen med – altså lige indtil for et par måneder siden, da Badminton Danmark indgik en sponsoraftale på vegne af landsholdet med Kelsen-konkurrenten Danisa.

Se også: Ærgerlig formand: Det koster os en VM-medalje

Det udelukkede femkløver har valgt Kamilla Rytter Juhl som talskvinde i den spegede sag, og hun er med egne ord ’brand-ærgerlig’ over småkageaffæren, der har sendt hende og kammeraterne af landsholdet.

'Vi har lavet en fejl'
- Vi har lavet en fejl, ingen tvivl om det, ved at love vores landsholdstrøjers reklameplads ud til et firma, men det er vist første gang i ti år, at badmintonforbundet har solgt reklamepladsen, og oven i det altså til et konkurrerende småkagefirma.

- Vi havde aldrig i vores vildeste fantasi forestillet os, at den situation ville opstå. Bare det, at man udtaler det – ’en konkurrerende småkagevirksomhed’ – siger næsten det hele om, hvor grotesk situationen er, siger Kamilla Rytter Juhl.

Se også: Småkagekrigen: Tilbød penge for at spille på landsholdet

Se også: Fem danske verdensstjerner smidt af landsholdet

Udover at være blevet udelukket fra landsholdet til det kommende Sudirman Cup betyder småkage-fejden også, at de fem stjernespillere ikke kan blive udtaget til de individuelle EM- og VM-turneringer i fremtiden, ligesom de med omgående virkning er blevet udelukket fra at deltage i den daglige træning i Brøndby Hallen, hvor de danske elitespillere holder til.

16 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere