Guld-Viktor skal under kniven: All England i fare

Den danske verdensmester i badminton Viktor Axelsen kommer nok ikke i kamp foreløbig, da danskeren skal på operationsbordet efter en ankelskade

Viktor Axelsen vinder finalen i Dubai med fræk detalje (AP/SNTV)

Viktor Axelsen havde et nærmest magisk år i 2017, men starten af 2018 vil den danske verdensmester nok helst glemme hurtigt.

Axelsen pådrog sig en ankelskade i forbindelse mod Indonesia Open i januar.

En scanning har nu vist, at danskerens skade er værre end først antaget, da Axelsen har ledmus. Ledmus er en løsrevet knogle i et led. Det oplyser Badminton Danmark.

Herresinglespilleren, Badminton Danmark sportslige ledelse og IdrætsMedicinsk Tjeneste er i fællesskab blevet enige om, at en operation er nødvendig.

- Der er ikke rigtig noget valg. For at den ikke skal gøre mere skade, skal den fjernes. Den går ind og låser mit fodled, og det er selvfølgelig ikke optimalt, siger Viktor Axelsen til Badminton Danmark.

Et af Axelsens helt store mål for 2018 er at vinde All England-titlen i marts. Den alvorlige skade kan dog sætte en stopper for de forhåbninger.

- Det er umuligt at sige noget om All England, men jeg vil selvfølgelig gøre alt, for at komme mig så hurtigt som muligt, siger han.

Operationen bliver foretaget på torsdag, og der er tale om et mindre indgreb. Axelsen må derfor godt støtte på sin ankel efter operationen, og herefter skal såret hele.

Det danske herrehold spiller i denne uge i russiske Kazan for at forsvare EM-guldet for hold.

Holdet skal i aktion senere tirsdag mod Israel.

Viktor Axelsen forstår ikke Hugh Jackmans kritik og udfodrer ham til kamp. Foto: AP Badminton Se video: Guld-Viktor udfordrer spydig Hollywood-stjerne til duel

Viktor Axelsen blev ikke overraskende kåret til årets badmintonspiller. Foto: Ching Kien Huo/Ritzau Scanpix Badminton Axelsen vinder titlen som årets badmintonspiller

1 af 2 Viktor Axelsen kan risikere at misse All England. Foto: AP Photo/Sadiq Asyraf
2 af 2 Viktor Axelsen kan risikere at misse All England. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
3 kommentarer
Vis kommentarer