Guld-Viktor stormer videre: Men misser drømmefinale

Viktor Axelsen var eminent mod Brice Leverdez, der fik kæmpe klø af den danske verdensetter

Viktor Axelsen var suveræn i sin semifinale ved EM. Han møder den forsvarende mester Rajiv Ouseph i finalen, der slog Jan Ø. Jørgensen. Foto: AP
Viktor Axelsen var suveræn i sin semifinale ved EM. Han møder den forsvarende mester Rajiv Ouseph i finalen, der slog Jan Ø. Jørgensen. Foto: AP

Viktor Axelsen cruisede sig lørdag i finalen ved EM i badminton, der spilles i Huelva i Spanien.

Den danske verdensetter lavede stort set ingen fejl i semifinalen mod fjerdeseedede Brice Leverdez og strøg i finalen med en sejr på 21-7, 21-9.

Her skal han møde englænderen Rajiv Ouseph, som tidligere lørdag slog Jan Ø. Jørgensen 21-17, 18-21, 21-15.

Viktor Axelsen er i gang med et comeback ved EM efter en ankeloperation og tre måneders skadespause.

Leverdez fulgte med til 3-3 i første sæt, men herefter var der ikke meget at stille op.

Axelsen kørte rundt med franskmanden og tog uden besvær første sæt. Tendensen fortsatte i andet sæt, hvor Axelsen hurtigt kom på 14-1.

Leverdez fik dog skrabet en bunke kosmetiske point sammen, før Axelsen med en netruller spillede sig i finalen.

Efter kampen var Viktor Axelsen meget tilfreds med sit eget spil.

- Jeg er ikke træt her efter kampen. Jeg spillede rigtig godt i dag, og Brice Leverdez ramte samtidigt ikke helt dagen. Jeg vil gøre mit for at få EM-trofæet med hjem til Danmark i morgen, sagde Viktor Axelsen til TV 2 SPORT efter kampen.

I den anden semifinale spillede Jan Ø. Jørgensen en tæt kamp mod Rajiv Ouseph. De to spillere delte de to første sæt imellem sig, men i tredje sæt løftede den forsvarende mester Ouseph sit niveau og vandt relativt sikkert.

- Hvis man laver så mange fejl på det her niveau, så kan man ikke vinde. Jeg må indrømme, at jeg har et stykke endnu, før at jeg er tilbage i topform, sagde en nedtrykt Jan Ø. Jørgensen til TV 2 SPORT efter sit semifinaleopgør.

Damedoublen med Sara Thygesen og Maiken Fruergaard er ude efter et nederlag på 10-21, 18-21 til Gabriela og Stefani Stoeva fra Bulgarien.

Heller ikke Line Højmark Kjærsfeldt kommer i finalen damesingle. Hun tabte i semifinalen til Evgeniya Kosetskaya.

Til gengæld er finalen i herredouble et rent dansk anliggende, hvor Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen møder Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen.

I mixeddouble lykkedes det Christinna Pedersen og Mathias Christiansen at slå englænderne Marcus Ellis og Lauren Smith i tre sæt. I finalen venter endnu et engelsk par i form af Chris og Gabrielle Adcock.

Viktor Axelsen gjorde kort proces med Rasmus Gemke. Foto: AP Badminton Guld-Viktor straffer dansker i EM-kvartfinale

Sidste år blev det til sølv ved EM på hjemmebane for Anders Antonsen. Foto: Jens Dresling Badminton Kæmpe EM-drama: Dansker stoppet af krampeanfald