Guld-Viktor straffer dansker i EM-kvartfinale

Viktor Axelsen havde et gear mere end Rasmus Gemke i EM-kvartfinalen mellem de to danskere.

Viktor Axelsen gjorde kort proces med Rasmus Gemke. Foto: AP
Viktor Axelsen gjorde kort proces med Rasmus Gemke. Foto: AP

Viktor Axelsen viste ingen nåde over for landsmanden Rasmus Gemke ved EM i badminton, der spilles i Huelva i Spanien.

I den rent danske kvartfinale viste verdensetteren Axelsen i perioder, hvorfor der er 31 pladser mellem de to på verdensranglisten.

Det gjorde han med en sejr på 21-11, 21-16. Gemke kæmpede hårdt for at hænge på, men både i første og andet sæt havde Axelsen et gear mere.

Dermed fortsætter Axelsen sit gode comeback ved EM efter en ankeloperation og tre måneders skadespause.

De to spillere fulgtes ad i første sæt til stillingen 9-8 i Axelsens favør. Så tog Axelsen syv point på stribe uden at se sig tilbage.

I andet sæt bevarede Gemke kontakten til Axelsen. Han kom på 10-10 i en dramatisk duel, hvor Gemke stormede rundt, og Axelsen slog ud af banen.

Så meget tjener Axelsens og co.: Jan Ø. Jørgensen er den af de nuværende danske badminton-stjerne, der har tjent mest i sin karriere. Der er dog langt op til Peter Gade, der anslået har tjent mere end 100 millioner kroner i sin karriere. Foto: Eyevine Sport Fjerbold-millionærer: Så godt tjener de danske badminton-stjerner

Begge spillere havde efterfølgende gode perioder med fem point på stribe, men Axelsen trak igen fra.

Et baghåndssmash sendte Axelsen foran 20-16, og på første matchbold bookede Axelsen en billet til semifinalen.

Her venter franskmanden Brice Leverdez, som i sin kvartfinale slog Nick Fransman i tre sæt.

Der var også lagt op til et dansk møde i en af de andre kvartfinaler, hvor Anders Antonsen og Jan Ø. Jørgensen stod til at duellere.

Men et krampeanfald efter torsdagens lange ottendedelsfinale mod finske Misha Zilberman tog så hårdt på Antonsen, at han ikke blev klar til at møde sin landsmand i kvartfinalen. Jan Ø. Jørgensen gik derfor videre uden kamp.

Herredoublen Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen blev også klar til semifinalen med en sejr på 21-8, 20-22, 21-16 over det engelske par Marcus Ellis og Chris Langridge.

Doublen med Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding gik også videre til semifinalen, og det samme gjaldt doublerne Mathias Christiansen og Christinna Pedersen samt Maiken Fruergaard og Sara Thygesen.

Til gengæld blev kvartfinalen endestationen for Mathias Christensen og David Daugaard, der røg ud til et par fjerdeseedede russere.

I damesingle blev både Mia Blichfeldt og Line Kjærsfeldt semifinaleklar, mens Natalia Koch Rohde tabte sin kvartfinale mod førsteseedede Carolina Marín i to sæt.

Sidste år blev det til sølv ved EM på hjemmebane for Anders Antonsen. Foto: Jens Dresling Badminton Kæmpe EM-drama: Dansker stoppet af krampeanfald

Badminton Axelsen vinder igen og møder ung dansker i EM-kvartfinale

Peter Gade (til højre) starter et badmintonakademi fra 1. maj. Foto: Carsten Andreasen Badminton Dansk legende afslører overraskende fremtid: Badmintonverdenen er klar til det her