JAAAA: Historisk dansk VM-sejr - Danmark er verdensmestre

Danmark har vundet VM for hold efter en historisk finalesejr på 3-2 over Indonesien

Jan Ø. Jørgensen vendte tilbage og bragte Danmark på sejrskurs i VM-finalen for hold (Foto: Jens Dresling)
Jan Ø. Jørgensen vendte tilbage og bragte Danmark på sejrskurs i VM-finalen for hold (Foto: Jens Dresling)

Hvad koryfæer som Erland Kops, Knud Aage Nielsen, Svend Pri, Flemming Delfs, Morten Frost, Thomas Stuer-Lauridsen, Poul-Erik Høyer, Peter Gade med flereikke har kunne præstere, blev søndag formiddag til virkelighed, da de danske badmintonmænd i 9. forsøg vandt Thomas Cup, VM for hold.

Det blev manden med det hårde smash, Hans Kristian Vittinghus, som sørgede for, at triumfen kom i hus, da han i den 5. og afgørende kamp mod Indonesien udspillede sin 10 år yngre modstander, Ihsan Mustofa.

Med cifrene 21-15, 21-7 blev tingene sat på plads.

Da den sidste bold var slået, styrtede de danske spillere ind på banen og lavede bunken ovenpå triumfatoren.

- Vi har ikke haft de bedste spillere, men det bedste hold, lød det fra Mathias Boe, som var kommet i overskud i finalen.

Hans Kristian Vittinghus, der i det daglige må finde sig i at stå i skyggen af Viktor Axelsen og Jan Ø. Jørgensen, havde styr på nerverne, og der var aldrig tvivl om, hvem der ville vinde den afgørende kamp.

- Vi vandt også for de gamle helte, som tidligere har forsøgt at vinde trofæet, sagde Hans-Kristian Vittinghus, inden han måtte afbryde TV 2-interviewet for at modtage sin fortjente guldmedalje.

Stortalentet Viktor Axelsen, som havde lagt ud med at vinde åbningskampen mod Tommy Sugiarto med 21-17, 21-18, var måske den spiller, som var mest berørt af det store øjeblik og kunne kunne ikke holde tårerne tilbage.

En skadet Jan Ø. Jørgensen fulgte op ved at slå Jonathan Christie med 21-17, 21-12, så det var ikke nok for Indonesien, som ellers har vundet Thomas Cup 13. gange, der ikke uventet var stærkest i herredoublerne.

Her kan du se interviews med nogle af de glade, danske spillere efter guldpræstationen ved hold-VM. (Video: SNTV)

127 kommentarer
Vis kommentarer