Jan Ø. Jørgensen indleder march mod toppen med sejr

Verdens nummer 155 i herresingle, Jan Ø. Jørgensen, vandt sikkert i to sæt i første runde af Swiss Open

Jan Ø. Jørgensen kom godt fra land i Schweiz. Foto: All Over Press
Jan Ø. Jørgensen kom godt fra land i Schweiz. Foto: All Over Press

Efter otte måneders skadespause gjorde Jan Ø. Jørgensen i sidste uge comeback, da han var en del af det danske herrelandshold, som vandt EM-guld i Kazan.

Onsdag spillede han så for første gang i en almindelig badmintonturnering siden sin skadespause, da han var på banen i Basel ved Swiss Open.

Her vandt Jan Ø. Jørgensen sikkert med 21-15, 21-14 over Lee Zii Jia fra Malaysia.

Swiss Open rangerer som en level 5-turnering, hvilket er det næstlaveste niveau. Derfor er styrken i deltagerfeltet yderst begrænset, men der er alligevel point at hente til verdensranglisten.

Her er Jan Ø. Jørgensen dumpet ned som nummer 155 i verden. For et år siden lå han nummer to.

Onsdagens modstander, Lee Zii Jia, er nummer 46 i verden, men kunne altså ikke matche danskeren.

Derfor tyder noget på, at danskeren hurtigt vil være at finde i den sjovere ende af verdensranglisten igen, så han kan deltage i de største turneringer.

Flere danske europamestre på herre- og damesiden er også med i Swiss Open.

Det mest prominente danske islæt i Basel er dog Mathias Boe og Carsten Mogensen, som ikke var med i herrernes EM-triumf.

I første runde vandt de topseedede danskere med 21-9, 21-19 over et useedet par fra Malaysia.

Lee Chong Wei fortæller, at han afvist tilbud om matchfixing. Foto: AP Badminton Badminton-stjerne: 'Jeg afviste tilbud om matchfixing'

Anders Antonsen og Hans-Kristian Vittinghus på medaljeskamlen efter DM-finalen sidste weekend. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix Badminton Voldsom lodtrækning for danskerne i England

Kim Astrup Sørensen spillede en afgørende rolle i Danmarks EM-triumf. Foto: Calvin Coull/BPI/REX Badminton Overlever matchbolde: Danmark vinder EM-guld efter stort drama

0 kommentarer
Vis kommentarer