Kæmpe drama: Jan Ø i finalen

Jan Ø. Jørgensen var i problemer undervejs, men er klar til finalen efter et stort badmintondrama

Jan Ø. Jørgensen er i finalen i Indonesian (Foto: AP)
Jan Ø. Jørgensen er i finalen i Indonesian (Foto: AP)

Succesen fortsætter for Jan Ø. Jørgensen, der for nylig var med til at vinde hold-VM i badminton, Thomas Cup, med Danmark.

Lørdag eftermiddag spillede Jan Ø. Jørgensen sig videre til finalen i Super Series Premier-turneringen Indonesia Open.

Jan Ø. Jørgensen, der er seedet som nummer fem i turneringen, slog kineseren Tian Houwei, der er seedet som nummer seks, med 21-14, 18-21, 21-17.

Det var danskerens femte sejr i seks opgør mod Houwei.

I finalen venter Lee Chong Wei, der i april knuste Jan Ø. Jørgensen på 36 minutter i semifinalen i Malaysia Open.

Viktor Axelsen trækker sig fra næste uges turnering (Foto: Jakob Jørgensen) Badminton Syg Axelsen melder afbud igen

Anders Skaarup Rasmussen og Kim Astrup Sørensen pressede verdens bedste Badminton Dansk herredouble presser verdens bedste

Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding slog det japanske par, der ellers netop har slået Boe/Mogensen (Foto: Jakob Jørgensen) Badminton Kæmpe OL-dilemma: Dansk par viser storform

Statistikken peger ikke i retning af en dansk sejr. 16 gange har de to topspillere mødt hinanden, og Jan Ø. Jørgensen har blot vundet et enkelt af de opgør. Det var i 2009.

For at danskeren blev finaleklar skulle han lige forbi Houwei, og det udviklede sig til et spillemæssigt drama.

Jan Ø. Jørgensen indledte opgøret bedst. Men han kom siden lidt i problemer, før kampen ændrede karakter på sjældent set vis mellem to jævnbyrdige spillere.

Danskeren var kommet bagud 12-14, men så vandt han ni dueller i træk og dermed sættet 21-14.

Det momentum blev taget med ind i andet sæt, hvor Jan Ø. Jørgensen spillede stærkt, men hvor også kineseren havde samlet sig selv op efter afslutningen på første sæt.

Midtvejs var danskeren foran 11-9, men blot minutter senere havde kineseren overtaget initiativet via en 15-13-føring. Det blev siden vekslet til sætsejr på 21-18.

I tredje sæt fortsatte dramaet med uformindsket styrke, og de to spillere leverede dueller og fight af allerhøjeste karat.

Først ved 19-17 fik Jan Ø. Jørgensen hul, og da den trætte dansker kom på 20-17, udnyttede han den første af sine tre matchbolde.

0 kommentarer
Vis kommentarer