Kæmpe OL-dilemma: Dansk par viser storform

Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding udraderede det japanske par, der torsdag slog OL-konkurrenterne

Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding slog det japanske par, der ellers netop har slået Boe/Mogensen (Foto: Jakob Jørgensen)
Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding slog det japanske par, der ellers netop har slået Boe/Mogensen (Foto: Jakob Jørgensen)

Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding gav ledelsen i Badminton Danmark endnu mere at tænke over fredag, da de to danskere leverede en fremragende indsats i Super Series Premier-turneringen Indonesia Open i Jakarta.

Den danske duo slås om OL-billetten i herredouble med Mathias Boe og Carsten Mogensen, der torsdag blev sendt ud i Indonesien af japanerne Takeshi Kamura og Keigo Sonoda.

De selvsamme japanere fik store klø af Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding, der i overlegen stil vandt fredagens kvartfinale med 21-13, 21-12 og dermed spillede sig i semifinalen i Indonesien.

Det helt store spørgsmål er, hvilket af de to par, der skal til OL. Det er op til Badminton Danmark. Afgørelsen træffes senest 13. juni.

Carsten Mogensen har fokus på en tur til Rio. (Foto: Jakob Jørgensen) Badminton Efter hjerneoperation: Badmintonstjerne vil til OL

At Carsten Mogensen overhovedet er i spil til OL er i sig selv lidt af et mirakel, efter han i februar under EM i Rusland fik konstateret en såkaldt aneurisme i hjernen og måtte opereres.

Men i Indonesien fik Mogensen vist, at han er i stand til at spille med i verdenseliten. Men det gjorde Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding i meget høj grad også.

Danskerne styrede sig sikkert gennem første sæt mod de to japanere, som de vandt overlegent 21-13. I andet sæt fortsatte de to danskere deres fantastiske spil.

Den danske duo møder i semifinalen lørdag kineserne Chai Biao og Hong Wei.

Jan Ø. Jørgensen er den af de nuværende danske badminton-stjerne, der har tjent mest i sin karriere. Der er dog langt op til Peter Gade, der anslået har tjent mere end 100 millioner kroner i sin karriere. Foto: Eyevine Sport Fjerbold-millionærer: Så godt tjener de danske badminton-stjerner

De to danske par stod for årets bedste badminton-duel i 2015: