Kæmpe triumf: Danskere vinder All England

Den danske herredouble med Mathias Boe og Carsten Mogensen vinder deres anden All England-titel

(Foto: Jakob Jørgensen)
(Foto: Jakob Jørgensen)

Der var smæk for skillingerne, da det danske double-par Mathias Boe og Carsten Mogensen vandt All England efter en stor kamp og finalesejr på 21-17, 22-20 over det kinesiske par Fu Haifeng og Zhang Nan.

Der var spænding til det sidste, og danskerne formåede da også at misbruge en matchbold ved 20-19 i tredje sæt. Men det rystede ikke det stærke par, der kort efter kunne række armene i vejret efter en stor sejr.

Se også: Tæt på sensationen: All England-drømmen knust

- Vi har set All England siden vi var 5 år, så der er et væld af følelser, der går igennem os nu, sagde Mathias Boe, da han blev interviewet efter kampen.

Han havde også overskud til at rose publikum, der støttede danskerne hele vejen.

- Det har været et fantastisk publikum. Vi er meget glade for deres støtte. All England er vores anden hjemmebane, sagde Boe.

Mathias Boe og Carsten Mogensen nedkæmpede i finalen det stærke kinesiske par Fu Haifeng og Zhang Nan, og der var helt klart stolthed i stemmen, da Mogensen skulle sætte ord på den præstation. 

- De var ikke seedede, fordi de har skiftet partnere, men de er de bedste i verden, sagde Mogensen.

Se også: Sådan! Jan Ø. smadrer sig i All England-finalen Se også: Dansk duo om All England-eventyr: Forrygende uger

Se også: Sådan! Jan Ø. smadrer sig i All England-finalen

Offensiv start
Selv om danskerne var svage underdogs var de i offensiven fra start og dominerede duellerne. Det kastede en tidlig 7-4-føring af sig, men det var pointstimen fra 13-13 til 16-13, der for alvor sendte danskerne mod sætsejren.

Den rutinerede Fu Haifeng begik flere uprovokerede fejl i slutfasen, og efter et tæt på perfekt spillet sæt udnyttede danskerne den første sætbold til 21-17 efter 20 minutters spil.

Andet sæt var meget lige, men kineserne var for det meste et lille skridt foran. Danskerne fik dog fuld kontakt ved 18-18, og ved 20-19 var der dansk matchbold.

Kineserne afværgede imidlertid, inden danskerne igen spillede sig til matchbold og denne gang sikrede sig sætsejren til 22-20.

Det var det danske pars tredje finale i All England. Duoen tabte en tæt ren dansk finale til Lars Paaske og Jonas Rasmussen i 2010, men vandt finalen året efter.

9 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere