Kagekrigen: Spillere advarede om kongehus-konflikt

Onsdag afviste badmintonforbundets formand, at han kendte til en konflikt mellem den nye sponsor og kongehuset - den afvisning forstår en af de udelukkede spillere ikke meget af

Badminton-formand René Toft (yderst t.v.) vidste angiveligt ikke, at hans nye sponsor er uvenner med kongehuset - men det burde han have vidst, mener en af de landsholdsudelukkede spillere, Carsten Mogensen (Foto: Charlotte de la Fuente/Polfoto).
Badminton-formand René Toft (yderst t.v.) vidste angiveligt ikke, at hans nye sponsor er uvenner med kongehuset - men det burde han have vidst, mener en af de landsholdsudelukkede spillere, Carsten Mogensen (Foto: Charlotte de la Fuente/Polfoto).

I onsdagens udgave af Ekstra Bladet kunne vi afsløre, at Badminton Danmarks nye sponsor, Danisa, ligger i åben krig med det danske kongehus på grund af den indonesiske kageproducents hæmningsløse – og ulovlige – brug af kongekronen i markedsføringsøjemed.

Se også: Småkagekrigen: Sponsor i krig med kongehuset

Så stor en afsløring var det åbenbart, at den verserende sag mellem Danisa og kongehuset var helt ny viden for badmintonforbundets formand, René Toft, der angiveligt aldrig tidligere havde hørt om, at Rigsarkivet på vegne af kongehuset allerede 14. november sidste år på det kraftigste opfordrede Danisa til omgående at ’bringe brugen af kongekronen til ophør’.

– Det har jeg slet ingen kommentarer til, for det er noget, du præsenterer mig for nu. Der kommer alle mulige vinkler på det her, og det her er så en vinkel, hvor jeg er nødt til at sige, at … altså, det er simpelt hen første gang, jeg hører om det.

– Det er ikke noget, vi kan gå ind i og som sådan heller ikke have en mening om. Det er i hvert fald ikke noget, jeg vil ytre mig om. Som sagt er det en ny oplysning for mig.

Se også: Landstrænere i grotesk dobbeltrolle

Sådan sagde badmintonformanden altså i onsdagens udgave af Ekstra Bladet.

René Tofts udmelding fik Carsten Mogensen, én af de fem landsholdsudelukkede spillere, til lige at synke morgenkaffen en ekstra gang, da han sad med onsdagsavisen i hånden, for Mogensen kunne bestemt ikke forstå, at oplysningen om Danisas penible sag med kongehuset kunne være ’en ny oplysning’ for René Toft.

– Der må jeg sige, at jeg stiller mig helt uforstående. Så sent som forrige onsdag holdt vi et større møde – vi fem spillere, Team Danmarks repræsentanter, Mads Øland og selvfølgelig også forbundets formand, René Toft.

Se også: Don Ø om småkagekrigen: Tag jer sammen!

– På et tidspunkt spurgte jeg meget konkret, om Badminton Danmark virkelig kunne være tjent med at have en sponsor, der lå i åben krig med kongehuset, siger Carsten Mogensen, der anslår, at der var omkring tre meter mellem ham selv og René Toft, da kongehus-bemærkningen faldt.

– Du antyder, at René Toft løj i Ekstra Bladet, da han udtalte, at han aldrig havde hørt om Danisas konflikt med kongehuset?

– Det kunne jeg ikke drømme om at antyde. Måske hører han bare dårligt, lyder det fra Carsten Mogensen.

Det er i øvrigt mange uger siden, at Mogensens doublemakker, Mathias Boe, fortalte landstræner Lars Uhre om krigen mellem Danisa og kongehuset.

– Jeg synes, Badminton Danmark har haft flere muligheder for at forstå, at Danisa og kongehuset ikke er de bedste venner, medmindre de da slet ikke snakker sammen i forbundet, lyder vurderingen fra Carsten Mogensen.

38 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere