Klar til finalen: 'Jeg kan tage titlen'

Jan Ø. Jørgensen tror på, at han kan tage stikket hjem i finalen i All England, hvor enten Chen Long eller Lin Dan venter

Jan Ø. Jørgensen tror på, at han kan vinde All England-finalen. (Arkivfoto: Jens Dresling)
Jan Ø. Jørgensen tror på, at han kan vinde All England-finalen. (Arkivfoto: Jens Dresling)

Jan Ø. Jørgensen spillede vel nok en af sine bedste kampe, da han smadrede sig i All England-finalen efter to klare sætsejre mod Sho Sasaki fra Japan.  21-11 og 21-12 lød den klare sejr på efter kun 40 minutters spil.

Til trods for den store sejr og med udsigten til karrierens nok største kamp, var det en afdæmpet sejr-herrer, der talte med TV2 Sport efter kampen.

Se også: Sådan! Jan Ø. smadrer sig i All England-finalen

- På godt nordjysk, så er det vil ok. Jeg ved sgu ikke helt, hvad jeg skal sige. Det er lidt vildt, sagde det danske badminton-håb om den meriterende sejr. 

16 år siden sidst
I finalen må Jan Ø. Jørgensen dog se frem til at være lille underdog, da han møder en af de to kinesere Chen Long eller Lin Dan.

- For mig handler det om, at vinde de her turneringer. Jeg går efter at få mit navn på så meget som muligt. Det her er en ny chance for at få endnu en sejr, sagde Jan Ø. og fortsatte.

- Jeg tror på, at jeg kan vinde i morgen. Jeg har spillet sindssygt godt de seneste to uger. Og den disciplin, jeg har hele vejen, selv om jeg kan mærke, at det bliver stort for mig, gør mig sindssygt stolt over den måde, jeg har spillet på.

Se også: Danske stjerner får problemer i All England

Hvis Jan Ø. vinder finalen i morgen, bliver han den første danske triumfator i herresingle i umindelige tider. Det er nemlig 16 år siden Peter Gade vandt en dramatisk finalen mod Taufik Hidayat.

- Jeg sad og så Gade mod Taufik som lille dreng, og jeg gemte mig bag sofaen. At jeg selv står i sådan en nu er helt vildt, sagde Jan Ø. Jørgensen.

Jan Ø. Jørgensen tænker ikke på, hvem af de to kinesere han skal møde i finalen.

- Den får en over nakken i morgen, og jeg tror på, at jeg kan vinde, siger Jan Ø.

En ting er dog sikkert. Hvis Jan Ø. Jørgensen fortsætter takterne fra semifinalen i morgen, må det være en kinesisk modstander, som uden tvivl får kamp til stregen.

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere