Annonce:
Annonce:

Kølig dansk komet EM-komet: Sådan slår jeg Axelsen

Anders Antonsen har alt at vinde, og jeg har alt at tabe, siger Viktor Axelsen før EM-semifinalen i Badminton

Kometen Anders Antonsen er klar til endnu et møde med sin danske ven og rival Viktor Axelsen ved EM i Kolding. Foto: Jens Dresling.
Kometen Anders Antonsen er klar til endnu et møde med sin danske ven og rival Viktor Axelsen ved EM i Kolding. Foto: Jens Dresling.
Annonce:
Følg Badminton

Efter en tæt sejr over den tredjeseedede tysker Marc Zwiebler spillede danmarksmesteren Anders Antonsen sig fredag videre til semifinalen ved EM i badminton.

Her møder han lørdag topseedede Viktor Axelsen, og der er dermed lagt op til danskerdrama i Sydbank Arena i Kolding, der huser turneringen.

Aarhusianske Antonsen har alt at vinde, og uanset hvad går han ikke skuffet hjem, da han er sikret minimum en bronzemedalje.

- Det er fandeme fedt med en EM-medalje i hus. Det var min målsætning, da jeg tog herhen, at jeg skulle have en medalje med herfra. Jeg er fandeme glad for, at den er sikret, siger Antonsen.

EM-målsætningen er nået, men skal bronzemedaljen skiftes ud med minimum sølv, kræver det, at Antonsen spiller frigjort og rammer sit højeste niveau.

Annonce:

- Det er klart, at han har nogle år på mig, og jeg kommer bagfra. I princippet kan jeg spille lidt mere frit, for det er en kamp, som folk forventer, at han vinder. Det skal jeg bare udnytte til min fordel.

- Viktor er en af verdens bedste spillere. Hvis man ikke spiller sit ypperste mod de bedste fire i verden lige nu, så får man en snitter. Det er bare med at være der, ellers bliver man udsat for at få klø, siger han.

Topseedede Viktor Axelsen fik hårdere modstand, end de fleste havde forventet, da han slog Mark Caljouw 21-17, 21-14 i kvartfinalen.

Nu glæder Axelsen sig over at møde en mere velkendt modstander, selv om han må tage alt presset på egne skuldre.

- Vi kender hinanden mega godt. Vi træner sammen hver dag. Vi mødtes også til All England. Det er altid svært. Anders har alt at vinde, og jeg har alt at tabe set udefra, siger Axelsen.

Ved mødet i All England i marts vandt Viktor Axelsen ubesværet 21-13, 21-9.

I den anden semifinale skal Hans-Kristian Vittinghus møde andenseedede Rajiv Ouseph fra England.

Axelsen knækker hollænder med lidt besvær

Annonce:

Dansk mixeddouble er klar til EM-semifinalen

Vittinghus vinder danskerdrama ved EM i Kolding

Dansk favoritdouble cruiser i EM-kvartfinalen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: