Kun en tilbage for Viktor

Viktor Axelsen vandt sin semifinale i to sæt og møder Kean Yew Loh fra Singapore i finalen ved Indonesia Open

Viktor Axelsen har haft god grund til jubel i 2021. Her er han efter sin sejr ved Denmark Open i oktober. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Viktor Axelsen har haft god grund til jubel i 2021. Her er han efter sin sejr ved Denmark Open i oktober. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Viktor Axelsen spillede sig lørdag i finalen ved Super 1000-turneringen Indonesia Open.

Den danske OL-guldvinder slog i sin semifinale Jonatan Christie fra Indonesien med 21-19, 21-15.

Christie ydede den danske stjernespiller hård modstand, men i sidste ende havde Axelsen den afgørende skarphed og klasse.

Axelsen, der førte 4-2 i indbyrdes opgør inden kampen, var bagud i det meste af første sæt, men aldrig med mere end tre point, og til sidst afgjorde han sættet med en vild baghånd uden for Christies rækkevidde.

Andet sæt blev endnu en hæsblæsende omgang. Axelsen kom foran 8-3, men Christie kæmpede sig tilbage på 12-12, inden en stærkt spillende Axelsen igen trak fra og til sidst knækkede indoneseren.

Senere lørdag havde Rasmus Gemke i sin semifinale chancen for at gøre søndagens finale ren dansk, men han tabte med cifrene 14-21, 7-21 til Kean Yew Loh fra Singapore, som fredag slog Hans-Kristian Vittinghus i kvartfinalen.

Gemke, der er nummer 13 på verdensranglisten, var med indtil 7-7 i første sæt, men derfra kunne han ikke følge med, og han tabte første sæt klart.

I andet sæt var danskeren chanceløs, og verdens nummer 26 vandt suverænt og sikrede sin finaleplads. Kean Yew Loh får dermed dansk modstander for tredje dag i træk i søndagens finale mod Axelsen.

Tidligt lørdag dansk tid tabte mixeddoublen med Mathias Christiansen og Alexandra Bøje med 16-21, 12-21 til japanerne Yuta Watanabe og Arisa Higashino i sin semifinale.

Indonesia Open er en Super 1000-turnering. Den har en samlet præmiepulje på 850.000 dollar, som svarer til 5,6 millioner danske kroner.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.