Landsholdsstjerne midt i krisetid: Jeg stopper

Mathias Boe har truffet en modig beslutning og siger fra over for forbundet

Mathias Boe (med pokalen) var en del af det danske herrelandshold, der skrev historie i maj 2016 og vandt Thomas Cup for første gang nogensinde. Makkeren Carsten Mogensen lå på det tidspunkt på hospitalet grundet hjerneblødningen, som han blev ramt af et par måneder forinden. Foto: AP
Mathias Boe (med pokalen) var en del af det danske herrelandshold, der skrev historie i maj 2016 og vandt Thomas Cup for første gang nogensinde. Makkeren Carsten Mogensen lå på det tidspunkt på hospitalet grundet hjerneblødningen, som han blev ramt af et par måneder forinden. Foto: AP
Følg Badminton

Gennem noget, der kunne minde om en menneskealder, har Mathias Boe været en del af landsholdstræningen i Brøndby.

Men 1. januar stopper badmintonstjernen.

Over for Ekstra Bladet lader den 38-årige dobbelte All England-mester og OL-sølvvinder i herredouble vide, at det er en grundig overvejelse, der ligger bag beslutningen.

- Vores resultater har været dårlige siden All England, og jeg har derfor brugt en del tid på at finde ud af, hvad der er rigtigt for mig, fortæller han med henvisning til herredoublen med sin trofaste makker, Carsten Mogensen, med hvem han har spillet sig ind som en af alle tiders bedste danske herredoubler.

- Der ligger ikke noget dramatisk bag beslutningen, ud over at jeg trænger til forandring her i karrierens efterår, og jeg er blevet mødt med respekt og forståelse fra både Jakob (Høi, landstræner, red.), Jens (Meibom, sportschef, red.) og Kenneth (Jonassen, landstræner, red.).

Stadig ambitioner
- Jeg elsker stadig at træne, har stadig ambitioner om at vinde turneringer og føler, at jeg på mine gode dage stadig er en af verdens bedste double-spillere, fortæller Mathias Boe.

Han har over for Jakob Høi tilføjet, at han, når han er i Danmark, gerne vil sparre med landsholdsspillerne, hvis der skulle være interesse for det fra forbundets side.

Et oplagt spørgsmål er selvfølgelig så, hvordan filen Boe skal fortsætte med at spille på højeste niveau, når han nu ikke har kollegaerne at træne med.

En kæreste i Indien
Svaret ligger østpå - i Dubai og Indien.

- Jeg har en kæreste, der bor i Indien, og derfor kommer min fremtidige træning til at foregå i Indien samt i Dubai, hvor jeg opholder mig store dele af året. Nuller og jeg fortsætter med at spille sammen, og vores turneringsprogram kommer også til at være uforandret.

- Jeg glæder mig til de nye udfordringer, selvom det selvfølgelig bliver mærkeligt ikke at skulle træne med landsholdet mere. Jeg kommer til at savne træningsmiljøet og mine kollegaer, der har haft en stor andel i det, jeg har opnået på badmintonbanen, fortæller Mathias Boe.

Boe har dannet makkerpar med Carsten Mogensen siden 2004. I de første år stod de i skyggen af Lars Paaske og Jonas Rasmussen og følte sig snydt af forbundet, da de ikke blev udtaget til OL i Beijing i 2008. Men makkerparret kom stærkt igen og erobrede verdensranglisten med talrige triumfer.

Stærkest står de to All England-triumfer i 2011 og 2015, OL-sølvet i London for seks år siden, de tre på hinanden følgende sæsonfinale-sejre 2010-2012 og China Open-triumferne 2011 og 2012.

Makkerparrets samarbejde syntes dødsdømt, da Carsten Mogensen i foråret 2016 blev ramt af en blødning i hjernen under EM for hold i Rusland, men på mirakuløs vis kæmpede han sig tilbage til førligheden og siden badmintonbanen, og Boe og Mogensen formåede tilmed at stille op til OL i Rio. Siden nåede de i 2016 og 2017 hele otte Super Series-finaler, hvoraf de tre blev vundet.

Udelukket på ubestemt tid: Dansk stjerne forstår ikke beslutning

Kærligheden brast: Dansk kendispar går fra hinanden

Efter stort dansk sportsår: 15 atleter kan vinde prestigefuld pris

Dansk stjerne i uventet stop: Det har været svært

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind