Landstrænere i grotesk dobbeltrolle

Badmintonlandstrænerne tjente penge på sponsorat, samtidig med at de skulle coache spillerne

Samtidig med at være landstræner har Lars Uhre tjent en skilling ved at formidle den sponsoraftale, der i fredags sprængte landsholdet i atomer (Foto: Lars Krabbe/Polfoto).
Samtidig med at være landstræner har Lars Uhre tjent en skilling ved at formidle den sponsoraftale, der i fredags sprængte landsholdet i atomer (Foto: Lars Krabbe/Polfoto).

Kunne du forestille dig, at Morten Olsen – når han ikke lige udtog sit landshold og lagde taktik – skulle sidde og skaffe sponsorer til DBU?

Nej vel.

Og du kunne vel slet ikke forestille dig, at Morten Olsen – hvis han sad og skulle sælge sponsorater for DBU – valgte at sælge et sponsorat til et firma, som lå i direkte krig med Daniel Aggers og Nicklas Bendtners personlige sponsorer?

Selvfølgelig ikke.

Men det er nogenlunde præcist sådan, man kan beskrive det cirkus, der er foregået i Badminton Danmark igennem et stykke tid. Assisterende landstræner Jesper Larsen har sideløbende med sit trænerjob arbejdet som sælger i badmintonforbundet, mens landstræner Lars Uhre har tjent penge på at stå som formidler af den efterhånden meget omtalte kontrakt mellem forbundet og kageproducenten Danisa.

Og der faldt procentsatser ned i d’herrers lommer, da det lykkedes dem at lande sponsoren.

Det var således, den famøse sponsorkontrakt endte med at komme i hus – en aftale, der i fredags fik som konsekvens, at landsholdet er sprængt til atomer mindre end en måned før hold-VM.

Se også: Herredouble har tilbudt 50.000 kr. i kompensation

Ved en bryllupsfest mødte landstræner Lars Uhre Erik Bresling, direktør for Danish Speciality Foods, der i praksis er synonymt med Danisa.

Uhre formidlede kontakten mellem Danisa og Badminton Danmark og fik for sin ulejlighed et honorar, der angiveligt skulle være på omkring ti procent af sponsoratets værdi. Og Uhres trænerassistent, Jesper Larsen, bistod med at nedfælde kontrakten på såvel dansk som engelsk. Og vupti, så faldt der minsandten også en procentsats af til Jesper Larsen, angiveligt et sted mellem otte og ti procent af sponsorkontraktens værdi.

Af alle firmaer i verden valgte landstrænerne altså at kaste deres sponsor-kærlighed på Danisa – vel vidende at netop dette firma ligger i åben krig med konkurrenten Kelsen Group om det lukrative småkage-marked primært i Kina. Der er begået flere fejl i denne sag, fastslår Mathias Boe, en af de fem landsholdsvragede spillere.

Se også: Team Danmark: Konflikt kan få store konsekvenser

– Jeg synes, det er uhensigtsmæssigt, at man ikke lader trænere være trænere, og synes, det er rigtig dårlig kommunikation fra Lars Uhres side, at han ikke var opmærksom på, der kunne opstå problemer for os, da det var ham, der indledte samtalen med Danisa.

– Hvis vi blot havde kendt til denne forhandling med Danisa, inden aftalen med forbundet blev lavet, kunne vi have fortalt, at vi ikke kunne spille med Danisa-logoet. Dermed kunne vi have undgået alt dette, siger Mathias Boe.

Se også: Ekspert: En katastrofe for dansk badminton

Tilbage står et dansk badminton-landskab, der er smashet tilbage til stenalderen på grund af den ’Den Store Kagedyst’.

Tidligere verdensmester og nuværende TV3 Sport-ekspert Steen Skovgaard kigger på fra sidelinjen og ærgrer sig gul og grøn over den fastlåste situation.

– Jeg ser sådan på det, at de fem spillere rent juridisk ikke har rent mel i posen, mens badmintonforbundet rent moralsk ikke har helt rent mel i posen, lyder vurderingen fra Skovgaard.

Se også: Ærgerlig formand: Det koster os en VM-medalje

Se også: Grotesk: Småkagekrig smadrer landsholdet!

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen