Løgnagtig DF’er vandt DM i badminton

Hun har ikke helt styr på, hvor gammel hun er – men den nyslåede 50-årige Dorthe Ullemose har vundet DM-guld, og det er ikke en gang løgn

Dorthe Lynge Ullemose vandt DM-guld i badminton, da hun var 15 æh... Eller 18. (Foto: Ekstra Bladet)
Dorthe Lynge Ullemose vandt DM-guld i badminton, da hun var 15 æh... Eller 18. (Foto: Ekstra Bladet)

Hun har løjet om sin alder, og hun har også i dén grad demonstreret, at hun ikke kan regne.

Men denne historie om den ca. 50-årige, nyvalgte DF’er Dorthe Lynge Ullemose skulle være helt sand!

Hun er tidligere dansk mester i badminton. Det har vi tjekket, og det skulle være ganske vist: I sæsonen 1982/1983 vandt Dorthe Lynge guld i damesingle ved U19-DM, hvilket da også fremgår af Badminton Danmarks hjemmeside.

Man må stærkt håbe, der var såvel stige- som linjedommere dengang, så det ikke var overladt til spillerne selv at dømme boldene inde eller ude. For en spiller, der hverken kan huske sætsejre eller cifre er altid en ubehagelig modstander…

Også når det gælder om at dømme bolden inde eller ude.

Hun løj om sin alder: Se DF'erens vilde fortid

Hvis Dorthe Lynge Ullemoses erindring om egen alder indtil for nylig holdt stik, vandt hun mesterskabet allerede som 15-årig. Men nu – da hun har fået afkalket hukommelsen og erklæret sig 50-årig – viser det sig, at hun nok lige præcis har ramt plet og var 18, da hun vandt guldet i Nr. Broby på Fyn.

Dorthe Lynge spillede dengang for Triton Aalborg og skiftede siden til Hvidovre, inden hun landede på Fyn og i den lokale Fyns Amts Avis stillede sig til rådighed – som påstået 47-årig – med et portræt, der blev bragt ganske kort tid før, hun i virkeligheden rundede 50 i september sidste år…

Af portrættet fremgår, at hun også har vundet hold-DM med Triton Aalborg i ketsjersporten og deltaget syv år i træk ved All England, hvor hun et par gange nåede til tredje runde af den prestigefyldte turnering.

Folketingsmedlem løj sig yngre: 'Det er da ligemeget'!

Dorthe Lynge Ullemose deltog i fire sæsoner i Team Danmark-træningen i Brøndby og levede fuldtids som badmintonspiller med talrige rejser til turneringer i Østen.

Hvis hendes ord altså står til troende.

Badminton Danmark kan ikke i en ruf ryste arkivmateriale ud af computerne, men den tidligere storspiller og senere landstræner, Kenneth Larsen, siger.

- Hun var god, hun havde højt niveau - men hun var ikke en af de top-bedste i landet. Hun har helt sikkert været med til All England flere gange, det kan jeg huske, men ellers har jeg ikke styr på, hvad hun har bedrevet.

Tulles pamperhær

Kenneth Larsen var klubkammerat med Dorthe Lynge Ullemose i Aalborg-klubben dengang:

- Jeg har trænet meget mod hende, fordi vi begge var vilde med at træne, og det var alle andre ikke lige så interesserede i som vi. Hun var seriøs og god, siger den tidligere landstræner.

Og så er det ikke en gang løgn!

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.