Annonce:
Annonce:

Nye forslag om lårkort? Badminton er i dyb krise

Selv i Kina taber badminton interesse til fordel for andre sportsgrene. Derfor skal sporten gøres mere "sexet"

(Arkivfoto: Jens Dresling)
(Arkivfoto: Jens Dresling)
Annonce:
Følg Badminton

I 2012 måtte badmintonsportens topfolk skrotte planer om, at kvinderne skulle spille i nederdele i et forsøg på at gøre sporten mere interessant.

Nu er alt igen oppe at vende for at gøre sporten mere "sexet". Formålet er at hente flere fans og flere penge ind i sporten. Det skriver nyhedsbureauet AFP i forbindelse med et sportsseminar i Singapore.

- Det er en af vores udfordringer. Hvordan gør vi sporten mere glamourøs og "sexet" uden, at det skal opfattes som et beskidt ord, siger Owen Leed, som leder det internationale badmintonforbunds nye kommercielle division, der blev etableret sidste år.

Nyt pointsystem, nye reklameregler, sågar nye fjerbolde og nye farver på banerne bliver overvejet i et forsøg på at ændre sportens konservative image og træde ind i den digitale tidsalder.

Annonce:

- Det kan handle om alt fra, hvordan vores turneringer bliver afviklet, hvordan vi viser det på tv, og hvordan vi profilerer vores stjerner, siger Owen Leed.

Danske All England-mestre taber til verdens bedste

Ifølge AFP vil Owen Leed ikke diskutere det omstridte forslag om, at kvinder skulle bære nederdel igen, men han siger, at "spillernes fremtoning også er en del af billedet".

- Som sport er vi stadig konservative, og hvis vi vil have sporten til at vokse for, at spillerne kan tjene flere penge, er vi nødt til at se på, hvordan vi præsenterer sporten og i særdeleshed, hvordan spillerne præsenterer sig selv, fortsætter Owen Leed.

Badmintonchefen bruger Kina som eksempel. Landet har i omegnen af 250 millioner mennesker, som spiller badminton. Det har også en stor gruppe af dygtige spillere og vandt alle de guldmedaljer, som var på spil ved OL i London i 2012.

Alligevel vil kinesiske sportsfans hellere se tennis, basketball fra den nordamerikanske NBA-liga eller Premier League i fodbold, når de tænder deres tv.

Viktor Axelsen i chokerende nederlag

Annonce:

- Globalt gør tennis et utroligt godt job, ikke kun i Kina. Vi har svært ved at trænge igennem den nærmest usynlige radar, som holder os tilbage, siger Owen Leed.

En af badmintonsportens udfordringer synes også at være, at sportsfans ser mere og mere sport på smartphones og tablets, mens de er på farten, og den lille hurtige fjerbold er svær at se på en lille skærm. Derfor er nye fjerbolde også under overvejelse.

- Vi kigger på det hele. Scoringssystem, grafik, slowmotion. Det hele kan være en del af løsningen, siger Owen Leed.

Den tidligere danske badmintonspiller Poul-Erik Høyer er præsident for det internationale badmintonforbund.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: