Omtumlet Viktor før All England-finale: Det bliver ikke større

Viktor Axelsen har længe haft et mål om at vinde All England og ser frem til finalen mod Kento Momota

Viktor Axelsen tror på sejren mod verdens nummer et. Foto: Ritzau Scanpix
Viktor Axelsen tror på sejren mod verdens nummer et. Foto: Ritzau Scanpix

Badmintonstjernen Viktor Axelsen får søndag muligheden for at vinde All England for første gang i karrieren.

Den 25-årige dansker slog lørdag den forsvarende mester, kineseren Shi Yugi, i tre sæt i semifinalen og skal nu op mod den japanske verdensetter, Kento Momota, i finalen.

- Det bliver ikke meget større lige nu. Jeg glæder mig helt vildt meget. Nu skal jeg hjem og få styr på kroppen, og så er jeg klar, siger Axelsen til TV2 Sport.

Danskeren har ikke den bedste statistik mod Momota, der har vundet 10 ud af 12 indbyrdes kampe mod danskeren.

- Jeg tror på, at jeg kan vinde. Jeg går ind og giver 150 procent, siger Axelsen.

I sejren over Shi Yugi viste danskeren sit hidtil højeste niveau ved All England, hvor det aldrig er lykkedes Axelsen at nå finalen, hvilket har været et stort mål.

Finalepladsen blev sikret med cifrene 22-20, 13-21, 21-9.

- Det er virkelig dejligt - det må jeg sige. Jeg er lidt rundt på gulvet. Jeg formåede at slappe af i tredje sæt. Jeg er bare lykkelig, men stadig lidt omtumlet, siger han.

Viktor Axelsen fortæller, at han gennem lang tid har trænet på et højt niveau, men har haft svært ved at vise det i kamp før lørdagens semifinale.

Landstræner Kenneth Jonassen så i flere perioder Axelsen ramme sit topniveau i semifinalen, men han vurderer, at den danske finalist kan spille mere konstant.

- Jeg mener, at han fortsat har et niveau gemt i sig, som han godt kan finde frem, siger Jonassen til TV2 Sport.

Viktor Axelsen vandt i tre sæt over den forsvarende mester. Foto: Ritzau Scanpix Badminton Ren verdensklasse: Vilde Viktor klar til stor finale

Viktor Axelsen spiller i dag sin første All England-semifinale. Foto: ANDREW BOYERS/Ritzau Scanpix Badminton Ændringer til storkamp: Nægter at afsløre det

Jan Ø. Jørgensen er den af de nuværende danske badminton-stjerne, der har tjent mest i sin karriere. Der er dog langt op til Peter Gade, der anslået har tjent mere end 100 millioner kroner i sin karriere. Foto: Eyevine Sport og Spil Fjerbold-millionærer: Så godt tjener de danske badminton-stjerner

3 kommentarer
Vis kommentarer