Overlever matchbolde: Danmark vinder EM-guld efter stort drama

Danmark er europamester for syvende gang i træk for herrehold efter en 3-1 sejr over England, hvor en dansk herredouble overlevede hele fem matchbolde undervejs

Kim Astrup Sørensen spillede en afgørende rolle i Danmarks EM-triumf. Foto: Calvin Coull/BPI/REX
Kim Astrup Sørensen spillede en afgørende rolle i Danmarks EM-triumf. Foto: Calvin Coull/BPI/REX

Danmark var været uden den store stjerne Viktor Axelsen ved hold-EM i badminton, men det har ikke påvirket det danske herrehold synderligt meget.

Danmark vandt finalen med 3-1 over England, men kampen var noget tættere, end slutresultatet antyder.

Kim Astrup Sørensen/Mathias Christiansen vandt den afgørende kamp i finalen, da de vandt en meget tæt kamp over Peter Briggs/Sean Vendy i tre sæt med 19-21, 29-27 og 21-12. Her overlevede danskerne fem matchbolde undervejs.

Efter kampen var Kim Astrup Sørensen meget lettet over den tætte sejr. 

- Vi har meget, der går imod os i de to første sæt, og så får vi mere tur i den i tredje og hiver den hjem til sidst. Vi rammer ikke vores eget niveau til at starte med, og det frustrerede os, siger Kim Astrup Sørensen til TV 2 SPORT.

Den dobbelte danmarksmester Anders Antonsen mødte den engelske europamester Rajiv Ouseph i noget af et drama i den første kamp.

Kampen var en gentagelse af EM-finalen fra 2017. Den kamp vandt Ouseph, men i dag var det med omvendt fortegn.

Antonsen vandt den dramatiske kamp med 12-21, 21-15 og 21-19 efter 66 minutters spil, hvor danskeren efter kampen var frustreret over boldenes hastighed.

- Man skal arbejde mentalt hårdt i sådan en kamp med så tunge bolde, som vi spiller med i dag. Det var meget frustrerende, men jeg vandt, og det var vigtigt, siger Anders Antonsen til TV 2 SPORT.

Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding kom godt igen efter en dårlig start og vandt med 21-18 og 21-13 efter 48 minutters spil over Marcus Ellis og Chris Langridge.

Eneste danske nederlag i finalen var, da Emil Holst tabte i to sæt til Sam Parsons.

Det er Danmarks syvende titel ved EM for herrehold ud af syv mulige.

Se også: Danmark vinder EM-guld: 'Det er den fedeste følelse!'

Viktor Axelsen kan risikere at misse All England. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix Badminton - 13. feb. 2018 - kl. 10:39 Guld-Viktor skal under kniven: All England i fare

 

3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere