På toppen af karrieren: Badminton-spiller dræbt i ulykke

Han har vundet to turneringer i år og drømte om OL i 2020 i herresingle, men nu er Hollands næstbedste spiller på tragisk vis afgået ved døden

Verdens nummer 76 i badminton er dræbt i en bil-ulykke. Foto: AP
Verdens nummer 76 i badminton er dræbt i en bil-ulykke. Foto: AP

Han blev hollandsk mester i 2016 og har i 2017 vundet turneringer i både Slovenien og New Zealand, så efterhånden var fremme på sin bedste verdensrangliste-placering nogensinde som nummer 76.

Men nu er den 26-årige badmintonspiller Erik Meijs på tragisk vis omkommet i en trafikulykke.

- Vi har fået den triste nyhed, at topspilleren Erik Meijs er død torsdag aften som følge af en stor trafikulykke i Tyskland tidligere på dagen. Badminton Holland ønsker familien en masse styrke i denne vanskelige periode, skriver det hollandske forbund på sin hjemmeside.

Også det europæiske badmintonforbund begræder ulykken.

- På trods af hans unge alder har Erik Meijs længe været en del af den europæiske top i herresingle, og han vil blive savnet i den globale badminton-familie, lyder det fra det europæiske forbund.

Hollænderen var kaptajn på det tyske hold BC Beuel og var på vej til træning, da ulykken skete.

- Vi mister med Erik en dygtig spiller og en storartet person med en fed karakter, siger klubbens formand Roland Maywald.

- Vores tanker er i denne svære stund hos Birgit, Eriks forældre og hans søster, lyder det.

Med Birgit hentyder klubben til den hollandske spillers tyske kæreste Birgit Overzier, der tidligere har vundet EM-medaljer i samme sport.

Ifølge General Anzeiger Bonn skete uheldet på motorvej 3, hvor to lastbiler og fem personbliver kolliderede, og på hospitalet i Duisburg døde to personer senere af deres kvæstelser deriblandt den hollandske topspiller.

Han rangeres i øjeblikket som Hollands næstbedste spiller efter Mark Caljouw, der er verdens nummer 40 og var i kvartfinalen mod Viktor Axelsen ved sommerens EM.

Selv har Erik Meijs også mødt flere danske spillere. Tilbage i 2014 mødte han Viktor Axelsen ved VM og tabte 21-9, 21-10, mens han i 2017 har slået Mikkel Enghøj og Victor Svendsen men tabt til Kim Bruun og Emil Holst.

Erik Meijs blev professionel i 2006 og startede med at spille som 7-årig. Han var i oktober med i kvalifikationen i Super Series-turneringerne i Denmark Open og French Open, og på sin spillerprofil på det internationale forbunds hjemmeside fortæller han, at ambitionerne er top-20 i herresingle og OL i Tokyo i 2020.

Hele historien bag: Kom tæt på OL-stjernerne

90'ernes stjerner: Her er OL-heltene i dag

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.