Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Rørt Joachim Fischer måtte afbryde tv-interview

Joachim Fischer og Christinna Pedersen er i semifinalen i All England efter kneben sejr over kinesere

Fischer og Pedersen er klar til semifinalen i Birmingham. (Foto: AP)
Fischer og Pedersen er klar til semifinalen i Birmingham. (Foto: AP)

Joachim Fischer lagde instinktivt sin ene hånd over mikrofonen og trådte væk fra kameraet.

Han havde en klump i halsen og lignede en mand, der meget let kunne bryde ud i tårer.

Det er tre uger siden, kollegaen og vennen Carsten Mogensen blev ramt af en hjerneblødning under hold-EM i Rusland. Fredag kom der så tv-billeder fra Brøndby-Hallen, hvor Mogensen var tilbage i træningstøjet.

Fuldstændig utroligt så kort tid efter.

Samtidig følger han med i All England, hvor hans kollegaer i landsholdslejren denne uge har forsøgt at spille sig til hæder og titler. Og for Joachim Fischer går det foreløbig rigtig godt.

Han spillede sig sammen med mix-makkeren Christinna Pedersen i semifinalen fredag aften med sejr i to sæt over et kinesisk par, og det var efter den sejr, han følte behov for at sende en hilsen til Mogensen hjemme i Danmark.

- Hvis jeg må, vil jeg gerne sende en hilsen til Carsten Mogensen. Godt gået, sagde Fischer, der syntes at have mere på hjerte, men som blev nødt til at afbryde sig selv af frygt for at bryde sammen på live-tv.

Skal op mod hjemmebane-helte
Han erkendte selv forinden overfor TV 2 Sport, at kvartfinalen mod Wang og Tang ikke var hans bedste kamp. Danskerne vandt 25-23, 21-17 i en meget tæt og intens kamp.

Han skyndte sig at rose Christinna Pedersen, der som altid var kølig ved nettet og i adskillige servesituationer - blandt andet da 1. sæt blev hevet i land.

- Det er godt, jeg har en makker, der spiller så godt, når jeg ikke selv kan ramme boldene, sagde Fischer.

Danskerne var hele tiden lige et skridt bagud og var fra 15-15 til 23-23 ikke foran en eneste gang, hvilket resulterede i fire kinesiske sætbolde. Første gang danskerne fik chancen, leverede Christinna Pedersen en kort serv i verdensklasse. Den sneg sig over nettet og lå på stregen, hvilket sikrede sættet.

Efter en dårlig start på 2. sæt tog danskerne seks point i træk fra 6-8 til 12-8 og lignede herfra ikke et par, der havde i sinde at lade sig stoppe. Lidt senere udnyttede de første matchbold til at tage sejren.

Parret medgav i interviewet, at det er fantastisk med de danske fans, der har taget turen fra Danmark og som altid giver en god opbakning.

Dem bliver der også brug for i lørdagens semifinale, hvor danskerne skal op mod engelske Chris og Gabrielle Adcock, der kort efter besejrede andenseedede Tontowi Ahmad og Lilyana Natsir fra Indonesien i to sæt.

Herunder kan du se tv-billederne af Carsten Mogensen, der er tilbage på træningsbanen i Brøndby.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen