Annonce:
Annonce:

Russisk minister reddede dansk badmintonstjerne

Mathias Boe fortæller for første gang om de dramatiske timer, da doublemakkeren blev reddet af den russiske sundhedsminister

Carsten Mogensen (tv) kom under kniven hos Tatarstans førende kirurg. (Foto: Jens Dresling)
Carsten Mogensen (tv) kom under kniven hos Tatarstans førende kirurg. (Foto: Jens Dresling)
Annonce:
Følg Badminton

Mathias Boe og Carsten Mogensen har været gennem talrige minderige dramaer på badmintonbanen.

To gange har Danmarks bedste herredouble vundet hæderkronede All England, ligesom det blev til OL-sølv i London i 2012.

Men ikke en af de finaler duoen har stået i sammen i årenes løb kan måle sig med det drama, som fandt sted på deres hotelværelse i russiske Kazan torsdag.

Her var de en del af det danske landshold, som bejler til EM-guldet.

Danske badmintonlandshold klar til EM-finalen

Men spillet med fjerbolden gled fuldstændig i baggrunden, da noget pludselig var helt galt med Carsten Mogensen.

- Carsten kollapsede på mit værelse, han kunne ikke føle noget i venstre side og havde en meget slem hovedpine. Vi hastede ham på hospitalet, og det viste sig at være en bristet aneurisme i højre side af hjernen, skrev Boe i første omgang på Twitter.

Annonce:

Nu fortæller han for første gang i detaljer om forløbet, der i værste fald kunne have kostet makkeren livet.

- Vores fysioterapeut Malene (Vestergaard – red.) tog med Carsten i ambulancen, Finn (Trærup-Hansen, sportschef i Badminton Danmark – red.) og jeg ankom ca. en time efter. Der var de i gang med diverse scanninger, og havde ham til observation. Første meldinger gik på, at de ville operere ham på det hospital, vi var på, men pludselig kom vores ’organiser’ og sagde, at den russiske sundhedsminister var sat ind i sagen, hvilket betød, at der i løbet af 30 min stod fem overlæger sammen med hospitalets direktør kl. 22.30, skriver Boe i en mail til Ekstra Bladet.

Godt nyt fra Mogensens ven: Hans tilstand er over middel

På sundhedsminister Veronica Skvortsovas ordre blev Carsten Mogensen flyttet til et andet hospital, hvor den ledende kirurg i Tatarstan var klar til at operere, hvis Mogensens familie og de danske læger gav tilsagn.

Annonce:

- Det blev besluttet, at en operation var det eneste rigtige, men for Carstens skyld, informerede vi ham næste morgen for ikke at stresse ham ekstra. Her havde vi møder med det nye hospitals professor, der fortalte om processen, hvilket var helt i overensstemmelse hvad lægerne fra Danmark havde fortalt os, fortæller Carsten Boe.

- Forholdene på hospitalet var på niveau med de danske, og kirurgen havde haft ca. 400 af denne type operationer, så vi var egentlig så trygge, som man kunne være. Der gik yderligere nogle timer, og ca. kl. 14 blev han kørt til operation. Operationen gik godt. Den aneurisme der var gået hul på var en stor én, men den og de omkringliggende aneurismer blev ordnet, skriver badmintonstjernen, som blot kan håbe, at vennen og makkeren, der bærer kælenavnet ’Nuller’, kommer sig fuldstændigt.

Jan Ø.: Svært at holde fokus efter Mogensen-kollaps

Annonce:

- Nullers familie kom i morges (lørdag - red.), og fik lov at se ham kort. Alle tests der er lavet i dag er positive, han har kræfter og følelse i både arme og ben.  Nu kan vi ikke gøre så meget andet end at bede og krydse fingre for, at han bliver 100 procent frisk igen. Finn, vores ’organiser’ og Malene har gjort et kæmpe stykke arbejde. Mad og søvn er ikke det vi har fået mest af, men vi har stået fantastisk sammen og situationen taget i betragtning, har vi alle det ok, slutter Mathias Boe sin beretning om de uhyggelige timer i Kazan.

Badmintonchef: Derfor fortalte vi ikke om hjerneblødning

Rystet Peter Gade: Det er uvirkeligt

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: