Sådan! Danmark klar til EM-finalen

Danmarks dame- og herrelandshold i badminton er begge klar til søndagens EM-finaler i Kazan

Foto: Bo Amstrup
Foto: Bo Amstrup

Ganske som ventet var det intet problem for dame- og herrelandsholdet i badminton at spille sig i søndagens finaler ved hold-EM i Kazan i Rusland.

Først ordnede de danske damer Rusland med 3-1, selv om Mia Blichfeldt gav Danmark en ærgerlig start med et nederlag i tre sæt.

Modsvaret kom fra Line Kjærsfeldt og de to damedoubler med henholdsvis Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen samt Maiken Fruergaard og Sara Thygesen. Foran 3-1 slap Natalia Koch Rohde for at komme i aktion.

I søndagens finale skal damerne møde Tyskland.

Dernæst var det herrernes tur til at komme i aktion.

Semifinalen mod Tyskland blev ligeledes en ensidig omgang, hvor Danmark hentede en 3-1-sejr.

Finalepladsen blev en realitet, da Kim Astrup og Mathias Christiansen i double besejrede det tyske par Mark Lamsfuss og Marvin Emil Seidel i to sæt.

Danskerne vandt første sæt 21-17, og endte med også at snuppe andet sæt med cifrene 25-23.

Forinden havde Anders Antonsen i tre sæt besejret Marc Zwiebler med 21-13, 19-21, 21-16, mens Emil Holst havde tabt sin singlekamp til Kai Schäfer.

Da Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding også havde vundet i double over Jones Ralfy Jansen og Josche Zurwonne, så kunne den samlede danske sejr ikke ændres efter den sidste doublesejr.

Derfor behøvede Jan Ø. Jørgensen ikke at spille sin singlekamp, og de danske badmintonherrer er dermed klar til EM-finalen.

Her bliver søndagens modstander England, som besejrede Frankrig 3-1 i semifinalen.

Jan Ø. Jørgensen skal i kamp ved EM for hold for første gang i næsten otte måneder. Foto: AP Photo/Dita Alangkara Badminton Ude i otte måneder: Nu er dansk badminton-stjerne tilbage!

Viktor Axelsen blev ikke overraskende kåret til årets badmintonspiller. Foto: Ching Kien Huo/Ritzau Scanpix Badminton Axelsen vinder titlen som årets badmintonspiller

1 kommentar
Vis kommentarer