Sådan! Viktor Axelsen vinder kæmpe titel i stort drama

Danskerne rydder bordet i Tokyo - efter Wozniackis triumf vinder verdensmesteren Viktor Axelsen Japan Open over Lee Chong Wei

Viktor Axelsen vandt første sæt 21-14, men fik problemer i andet. Foto: /ritzau/Jens Dresling
Viktor Axelsen vandt første sæt 21-14, men fik problemer i andet. Foto: /ritzau/Jens Dresling

Sådan! En let knyttet næve, lidt pumpen ud i den japanske luft: Verdensmesteren, verdens-etteren - verdens bedste Viktor savede Lee Chong Wei over i Japan Open, og fynboen sætter dermed en tyk streg under sin status som klodens absolut bedste ketsjersvinger - i hvert fald når det kommer til fjerbolde.

Viktor Axelsen vandt i tre sæt - 21-14, 19-21, 21-14 over Lee Chong Wei ved Super Series-turneringen i Japan.

Viktor Axelsen kom brasende fra start, førte 8-1 og slap aldrig grebet om malaysieren, der før har uddelt grumme prygl til fynboen. Denne søndag var det helt omvendt: 21-14 i første sæt, og Lee Chong Wei, der aktuelt 'blot' er syver på verdensranglisten og blev slået ud af VM i Glasgow af franske Brice Leverdez, bad forståeligt nok om lov til lige at få tjekket sine fingre inden starten på andet sæt. Efter endt behandling, der formentlig afslørede, at der altså kun var én tommelfinger, gik spillerne ombord i andet sæt.

Her kom danskeren også bedst fra start og i front 5-3, men malaysieren bed heftigt fra sig og vendte stillingen til 7-6 i sit favør - og Viktor Axelsen begyndte at ligne en mand på vej mod for tidlig mørhed. Lee Chong Wei var især skarp på nettet, hvor fynboen et par gange blev straffet grusomt.

Viktor Axelsen reagerer, da han har vundet den afgørende duel i VM-finalen mod Lin Dan i Glasgow i slutningen af august. Efter en kort pause slog han så til i Japan Open søndag. Foto: AP
Viktor Axelsen reagerer, da han har vundet den afgørende duel i VM-finalen mod Lin Dan i Glasgow i slutningen af august. Efter en kort pause slog han så til i Japan Open søndag. Foto: AP

Lee Chong Wei, der ejede verdensranglistens førsteplads i vanvittige 199 uger i tidsrummet 2008-2012, bragte sig i front 13-10, men Viktor Axelsen var heldigvis ikke kørt tør for benzin, pustede sig selv op og svarede i dén grad igen: Med aggressiviteten tilbage styrede han Lee Chong Wei rundt på banen i den hede japanske hal og tog svy point i rap. Fra 10-13 til 17-13. Klasse!

Viktor Axelsen gik på 18-14 i den afgørende fase, hvor der blev byttet point, indtil malaysieren fik reduceret til 18-16 og oven i købet med et drøn direkte i fynboens torso udlignede til 18-18. Drama for alle pengene i Tokyo.

Lee Chong Wei smashede sig på 19-18, men Viktor Axelsen angreb næste serv hårdt og sendte den lige på stregen til udligning 19-19, mens malaysieren måbende så til. Viktor Axelsen havde en kæmpe chance for at bringe sig på 20-19, men traf nettet og gav dermed sætbold til den 34-årige modstander.

Men det skulle blive værre! Viktor Axelsen sendte efter en lang duel, der endte i et gyldent 'straffespark' bolden ud over baglinjen...

Dermed måtte de to kombattanter ud i et tredje sæt, hvor det var oplagt, at en af tankene kunne risikere at køre tør.

Det så godt ud fra start. Viktor Axelsen bragte sig hurtigt i front 5-0, det blev 6-2, og den 194 cm høje fynbo smaskede fjerbolden i brædderne til 7-2. En fuldstændig vanvittig duel, hvor Lee Chong Wei forsøgte sig med alle vinkler i alle hjørner af banen, endte med point til danskeren, selv om han undervejs var nede at slide knæene og i returløbet fra nettet ind på banen nærmest måtte parere et smash i blinde.

Hvis malaysieren ikke VAR mør, så BLEV han det. Den slags gør umanerligt ondt selv på topspillere, og Viktor Axelsen nappede også pointet til 9-2 og 10-2. Scoren var 11-4 ved sidebytte i et sæt, hvor fysikken blev altafgørende - og en 23-årig dansker med selvtillid kunne stille og roligt destruere sin 11 år ældre modstander.

Viktor Axelsen gik på 15-4, og Lee Chong Wei lignede en mand, der længtes efter en massagebriks. Slaget var tabt, og resten af sættet var udelukkende transport frem mod sejrs-ceremonien, selv om en enkelt dansk fejl, en netruller og et godt smash holdt afstanden på ti poínt ved 17-7.

Via 18-8, 18-9, 19-9 spadserede Viktor Axelsen sig frem til endnu en forrygende duel, hvor begge spillere kastede sig rundt på banen - og Lee Chong Wei endte med at reducere til 10-19. Men Viktor Axelsen havde i den grad råd til at smile anerkendende trods rivalens lille sejr.

Viktor Axelsen gik på 20-10, sendte den første matchold over baglinjen, Lee Chong Wei undveg den anden med et forrygende smash, den tredje gik også over baglinjen, den fjerde blev afværget med endnu et smash - men så var der også no mercy. Viktor Axelsen tævede bolden i gulvet og gik på knæ, mens han takkede tilskuerne for opbakningen.

Viktor Axelsen rydder bare gulvet for modstandere lige for øjeblikket!

Verdensmester og verdensetter: Axelsen har det fedt!

Ny dansk triumf: Axelsen tæver verdensetter og overtager tronen

Verdens bedste Viktor i det røde felt: Det er en skandale