Satser på genstart i september

Badmintonsportens World Tour genstarter efter de seneste planer den 1. september i Taiwan

Der er foreløbigt godt nyt for Anders Antonsen og hans badmintonkolleger, der ser ud til igen at kunne konkurrere på højeste niveau fra 1. september. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Der er foreløbigt godt nyt for Anders Antonsen og hans badmintonkolleger, der ser ud til igen at kunne konkurrere på højeste niveau fra 1. september. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Følg Badminton

Badmintonsportens World Tour genstarter efter den seneste plan den 1. september i Taiwan.

Det meddeler Det Internationale Badmintonforbund (BWF) fredag.

Derfra vil i alt 16 turneringer bygge op til World Tour Finals, der spilles i Guangzhou i det sydlige Kina fra den 16. december.

Det er en uge senere end tidligere varslet.

BWF's danske generalsekretær, Thomas Lund, siger dog, at det på grund af coronapandemien endnu er for tidligt at tage det for givet, at planerne kan føres ud i livet.

- På nuværende tidspunkt er det svært at forudsige, hvornår internationale rejse- og indrejserestriktioner bliver ophævet i de enkelte lande, men vi vil ikke genoptage konkurrencerne, med mindre det helt tydeligt er sikkert at gøre det, siger Thomas Lund til BWF's hjemmeside.

I forbindelse med offentliggørelsen af den reviderede kalender er store turneringer i blandt andet Indonesien, Malaysia, Thailand og Indien blevet flyttet.

Singapore Open og Badminton Asia Championships er blandt de ti aflyste begivenheder.

Hold-VM for herrer og damer, Thomas Cup og Uber Cup, som skal spilles i Danmark, ligger fortsat fra 3. til 11. oktober.

Verdensmesterskaberne blev i første omgang rykket fra maj til august på grund af coronakrisen og siden til datoerne i oktober, som endnu står ved magt.

I de seneste uger har danske badmintonprofiler udtrykt bekymring for, om de overhovedet ville nå at komme i konkurrence på øverste niveau igen i 2020.

Blandt dem Viktor Axelsen og Anders Antonsen.

- Det er svært at spå om, men jeg frygter selvfølgelig, at vi har spillet vores sidste turnering i år, sagde således Anders Antonsen.

Badmintonsporten har ligget stille siden midten af marts.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind