Skræmmende Axelsen er klar til finalen i India Open

Viktor Axelsen ramte sit topniveau, da han lammetævede Son Wan Ho fra Sydkorea i semifinalen i India Open

(Arkivfoto: Jakob Jørgensen)
(Arkivfoto: Jakob Jørgensen)

Badmintonspilleren Viktor Axelsen spillede sig lørdag i finalen ved Super Series-turneringen India Open i New Delhi.

Danskeren levnede ikke sydkoreaneren Son Wan Ho nogen chance i en ensidig kamp, hvor Axelsen storsejrede med 21-11 og 21-11.

I indbyrdes kampe stod det ellers 2-2 inden mødet, men der var regulær klasseforskel på de to spillere lørdag.

Den unge dansker kom flyvende fra start og kom hurtigt foran med 6-1, og ved pausen i første sæt hed det 11-4 i Axelsens favør.

Kursen mod at tage første sæt var i den grad sat, og selv om sydkoreaneren kom op på 10-14, kom sættet aldrig ud af kontrol for Viktor Axelsen.

Han trykkede igen på gaspedalen, og med et stort anlagt angreb bombede han sættet hjem med overbevisende 21-11.

En storspillende Axelsen fortsatte det høje tempo i andet sæt, og kampen virkede afgjort, da han igen kunne gå til en kort pause med en føring på 11-4.

Son Wan Ho anede ikke, hvordan han skulle dæmme op for Axelsens uhyggelig offensiv, og danskeren fortsatte ufortrødent indtil sættet og dermed kampen var i hus med sejr på 21-11 i andet sæt.

Det betyder, at femteseedede Viktor Axelsen er klar til finalen, hvor han skal møde andenseedede Kento Momota fra Japan.

Japaneren har flere gange voldt Axelsen besvær, og danskeren er bagud med 1-5 i indbyrdes kampe.

Momota har vundet de seneste fire møder mellem de to spillere, men kan Viktor Axelsen fortsætte takterne fra kampen mod Son Wan Ho, er der helt bestemt muligheder.

Danskeren har tidligere været i finalen i Super Series-turneringer, men endnu har han sin første turneringssejr til gode.

0 kommentarer
Vis kommentarer