Småkagekrigen: Tilbød penge for at spille på landsholdet

Kamilla Rytter Juhl og de fire andre, der er blevet smidt af det danske badmintonlandshold, ville afstå fra løn og diæter – og oven i købet betale en sum penge – for at repræsentere Danmark ved det kommende hold-VM

Det danske badmintonlandshold er smadret til atomer, efter det fredag kom frem, at Mathias Boe, Carsten Mogensen, Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl og Joachim Fischer er blevet udelukket fra holdet på grund af en sponsorstrid.

De fem har tegnet personlige sponsorater med småkageproducenten Kelsen, mens Badminton Danmark omvendt har tegnet et sponsorat med den konkurrerende småkageproducent Danisa.

De udelukkede spillere erkender blankt, at de har begået en fejl ved at skrive sponsorkontrakter med Kelsen, men de synes samtidig, de har gjort alt, hvad de kunne, for at rydde op i problemerne. Det fortæller det udelukkede femkløvers talskvinde Kamilla Rytter Juhl.

Se også: Fem danske verdensstjerner smidt af landsholdet

- I forbindelse med de danske mesterskaber for et par måneder siden gik det op for os, at der var et problem. Det har vi siden hen prøvet at rydde op i, uden det er lykkedes os.

Tilbød 'en slags kompensation'
- Vi har tilbudt at spille med ’blanke’ T-shirts, da vi naturligvis ikke kan spille med Danisa på trøjerne, når nu vi har kontrakter med Kelsen.

- Ydermere har vi tilbudt at afstå fra både at få løn og diæter i forbindelse med Sudirman Cup, og oven i det tilbød vi faktisk en sum penge som en slags kompensation til forbundet, men alt sammen altså uden at vi nåede frem til en løsning, siger Kamilla Rytter Juhl.

Se også: Ærgerlig formand: Det koster os en VM-medalje

Udover at være blevet udelukket fra landsholdet til det kommende Sudirman Cup betyder småkagefejden også, at de fem stjernespillere ikke kan blive udtaget til de individuelle EM- og VM-turneringer i fremtiden, ligesom de med omgående virkning er blevet udelukket fra at deltage i den daglige træning i Brøndby Hallen, hvor de danske elitespillere holder til.

13 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere