Spillet ud af Danmark: Uhyggelig Axelsen smadrer Lin Dan

En storspillende Viktor Axelsen pillede den kinesiske verdensstjerne Lin Dan fra hinanden ved Denmark Open

Viktor Axelsen legede med Lin Dan ved Denmark Open. (Arkivfoto: AP)
Viktor Axelsen legede med Lin Dan ved Denmark Open. (Arkivfoto: AP)

Viktor Axelsen leverede en af karrierens stærkeste præstationer, da han i kvartfinalen fredag ved Denmark Open udraderede den kinesiske stjerne Lin Dan.

På godt en halv time smadrede han en af sportens største stjerner nogensinde ud af turneringen med de overbevisende cifre 21-8 og 21-7.

Bakket op af en fyldt Odense Idrætshal på hjemmebane fik Viktor Axelsen en rigtig god start mod den femfoldige verdensmester.

Axelsen var skarp, Lin Dan havde svært ved at finde den rigtige længde på sine slag, og danskeren bragte sig foran med 11-5 ved det korte ophold midtvejs i sættet.

Se også: Viktor Axelsen fejer gulv med ond ånd i Denmark Open

Og danskeren var ganske enkelt ustoppelig. Han slog det ene hul efter det andet i Lin Dans ellers så uhyggelige defensiv, og på blot et kvarter tog han første sæt med suveræne 21-8.

Også efter sidebyttet var Axelsen ovenpå, og Lin Dan kæmpede med at finde linjerne på banen, mens danskeren med stor omtanke dirigerede sine angrebsslag rundt på banen.

Igen hed stillingen 11-5 i dansk favør ved sidebyttet, og Lin Dan lignede slet ikke en mand, der troede på, han kunne true hjemmebanefavoritten.

Axelsen fortsatte den tæt på fejlfrie præstation, og mod slutningen var der nærmest tale om ren legestue. Han lukkede kampen med sætsejr i andet sæt på 21-7.

- Lin Dan vil nok også sige, at han ikke ramte sit topniveau, men samtidig skal der også noget til for at pakke ham sammen, som jeg gjorde. Jeg er glad for, at jeg ramte mit topniveau, og jeg er glad for, at jeg holdt ved hele vejen, siger Axelsen efter den store skalp.

Se også: Badminton-es afskriver drøm om OL-billet

10 kommentarer
Vis kommentarer