Annonce:
Annonce:

Stor dansk VM-skuffelse

Badmintonlandsholdet kunne ikke leve op til favoritværdigheden i kvartfinalen mod Thailand

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl fik store klø i kvartfinalen. Foto: Jens Dresling/Polfoto
Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl fik store klø i kvartfinalen. Foto: Jens Dresling/Polfoto
Annonce:
Følg Badminton

De danske drømme om en topplacering ved Sudirman Cup, VM for blandede badmintonlandshold, er overraskende knust allerede efter kvartfinalen.

Danmark tabte torsdag noget overraskende med 2-3 til Thailand i en kamp, der blev afgjort, da Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl fik store klø i den afsluttende damedouble.

Mod det upåagtede par Jongkolphan Kititharakul/Sapsiree Taerattanachai var OL-sølvvinderne i periode helt udspillet og tabte med 15-21, 12-21.

Dermed er det altså slut for det danske landshold, der ellers var finaleseedet i turneringen og klar favorit mod Thailand.

I forhold til onsdagens opgør mod Indonesien havde landstræner Kenneth Jonassen valgt at ændre holdet i hele tre af fem kampe.

Line Kjærsfeldt var ikke uventet tilbage som damesingle, men Jonassen valgte lade Danmarks bedste mixed- og herredouble sidde ude i den vigtige kamp.

Dansk profil måtte afbryde EM-semifinale - havde parkeret ulovligt

Annonce:

En del af forklaringen skal nok findes i, at der kun var 18 timer mellem afslutningen på kampen mod Indonesien og starten på mødet med Thailand.

Satset i mixeddoublen var ikke langt fra at lykkes, men Mathias Christiansen og Sara Thygesen måtte se sig slået i to tætte sæt med 19-21, 19-21 af verdensranglistens nummer ni.

Dermed skulle Viktor Axelsen slå Denmark Open-vinderen Tanongsak Saensomboonsuk for at skaffe Danmark på 1-1, og den danske verdenstreer skuffede ikke.

Modsat indsatsen mod Indonesien onsdag var Axelsen i kontrol hele vejen, og han vandt sikkert 21-15, 21-6.

På forhånd var herredoublen udset som kampen, der kunne afgøre det, da der var en klar favoritrolle til hver nation i damesingle og damedouble efterfølgende.

'Der er forskel på en pillespisende smuk blondine og en skaldet cykelrytter'

Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding, nummer syv i verden, var små favoritter mod det thailandske par, der rangerer som nummer 13 på ranglisten, men det var ikke til at se i starten.

Annonce:

Et aggressivt thailandsk par var klart dominerende i første sæt. Det gav de to hurtige spillere sættet med 21-15, og også i andet sæt var danskerne på hælene.

Men ligesom Boe og Mogensen gjorde mod Indonesien, så kom Conrad og Kolding tilbage og endte med at vinde kampen med 21-18 og 21-16 i de to sidste sæt.

Som forventet kunne Line Kjærsfeldt ikke gøre noget ved den tidligere verdensmester Ratchanok Intanon i damesinglen, hvor det blev til dansk nederlag på 15-21, 14-21.

Dermed var det ligesom onsdag damedoublen, der skulle afgøre Danmarks skæbne, men denne gang kunne den erfarne duo ikke bjærge den nødvendige sejr i land.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: