Stort forbund bakker op om Øland-boykot: - Nok er nok

DIF-direktør bakker op om Badminton Danmark, der torsdag stoppede forhandlingerne med Spillerforeningen.

Mads Øland er en særdeles kontroversiel formand for Spillerforeningen. Foto: Lars Poulsen
Mads Øland er en særdeles kontroversiel formand for Spillerforeningen. Foto: Lars Poulsen

Torsdag brød forhandlingerne mellem Spillerforeningen og Badminton Danmark sammen, da forbundet ikke længere vil forhandle med Mads Øland, der er spillernes forhandler.

Og den beslutning forstår direktør i Danmarks Idrætsforbund Morten Mølholm godt, skriver DR. Mølholm langer kraftigt ud efter Spillerforeningens forhandlingsmetoder.

- Jeg er ikke ude efter at jagte Mads Øland, men jeg synes, der er et mønster. Jeg synes, at Spillerforeningen og Mads skal stoppe op og kigge selvkritisk på sig selv.

- Vi har stor forståelse for, at Badminton Danmark har stoppet forhandlingerne. Nok er nok. Vi har også stor forståelse for, at Badminton Danmark ønsker bedre muligheder for at udnytte kommercielle rettigheder til deres sponsorer, og at der samtidig skal være nogle forpligtelser for spillerne, når de anvender et elitecenter, som Team Danmark og Badminton Danmark lægger 16 millioner kroner i årligt. Det synes jeg, at spillerne skal kigge på, siger Morten Mølholm.

- Vi så det samme mønster i fodboldkonflikten, som først blev løst, da spillerne selv overtog forhandlingerne med DBU, og vi så det i ishockeykonflikten, hvor ishockeyspillerne frasagde sig Spillerforeningens indblanding, og selv overtog forhandlingerne.

- Det synes jeg, at Spillerforeningen skal tænke alvorligt over, siger Mølholm til DR.

Et af stridspunkterne om en ny aftale har været spillernes rettigheder og forpligtigelser i forhold til aftalens kommercielle aspekter.

Forhandlingerne synes på det punkt at kunne sammenlignes med dem, der tidligere på efteråret stod på mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og landsholdsspillerne, hvor de kommercielle rettigheder var et stort stridspunkt.

Dengang var spillerne længe repræsenteret ved Spillerforeningens direktør, Mads Øland.

Se også: Spillere raser over forbund: Personlig hetz mod Øland

Se også: Ny konflikt-farce er en realitet: 'Vi har ikke tillid til Øland'

Se også: Dansk stjerne færdig på landsholdet: - Jeg bærer ikke nag

110 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere