Suspenderet stjerne håber på OL i 2016

Lee Chong Wei håber at få afsluttet sin dopingsag snart, så han kan kvalificere sig til OL i Rio næste år.

Lee Chong Wei er i øjeblikket suspenderet, men den store badmintonstjerne håber på at være klar til OL i Rio 2016. (Foto: AP)
Lee Chong Wei er i øjeblikket suspenderet, men den store badmintonstjerne håber på at være klar til OL i Rio 2016. (Foto: AP)

Den malaysiske badmintonstjerne Lee Chong Wei, som i øjeblikket er suspenderet af det internationale badmintonforbund (BWF) på grund af en dopingsag, håber på at kunne deltage ved OL i 2016.

- Forhåbentlig vil dette være overstået snart. Jeg venter på positive nyheder. Den olympiske kvalifikation begynder 1. maj, og jeg håber på at være renset til den tid, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP til avisen Star i sit hjemland.

BWF har ifølge AFP meddelt, at høringen i sagen finder sted i Amsterdam 11. april, hvor spillerens advokat vil aflevere dokumenter til et panel bestående af tre personer. Dokumenterne skal være med til at rense spilleren.

Se også: Kæmpe triumf: Danskere vinder All England

Lee Chong Weii vandt i 2012 i London sin anden OL-sølvmedalje, hvor han nok engang tabte til sin ærkerival - kineseren Lin Dan. I en årrække har den malaysiske profil toppet herrernes verdensrangliste, men han har aldrig vundet hverken VM eller OL.

Han er noteret for sammenlagt fem finaler i sportens to største turneringer. Han har allerede erkendt, at han var den spiller, der blev testet positiv for et ulovligt stof under VM i Ballerup i august sidste år.

Se også: Tæt på sensationen: All England-drømmen knust

32-årige Lee Chong Wei risikerer at få to års karantæne, hvilket i så fald betyder, at han ikke kommer med til OL i Rio næste år. Malaysieren nægter at have foretaget sig noget ulovligt.

- Der er så mange uafklarede spørgsmål, og jeg håber snart at kunne rense mit navn. Jeg har aldrig snydt og vil aldrig bruge forbudte stoffer, skrev han i november på sin Facebook-profil.

Lee Chong Wei vandt ved VM i Ballerup over danske Viktor Axelsen i semifinalen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere