Suveræne Viktor løb med de store priser

Badmintonstjernen besejrede alle og løb med både BT Guld og Årets Sportsnavn 2017

En fyldt Boxen i Herning rejste sig og fyldte det enorme rum med klapsalver, da hans navn blev sagt af Jesper Nøddesbo på scenen til DR's Sport2017 lørdag aften.

Viktor Axelsen vandt BT Guld - givet til årets sportspræstation - efter et fantastisk år, hvor han ikke alene blev verdensmester i Glasgow, han indtog førstepladsen på verdensranglisten hele efteråret og vandt tilmed Japan Open og endelig sæsonfinalen.

Fantastiske meritter, der da heller ikke var forbigået de mange sportsstjerner, der uddeler prisen.

Axelsen vandt foran blandt andre Caroline Wozniacki, Maja Alm og det kvindelige fodboldlandshold.

Det er 40 af Danmarks største atleter, der gennem en pointafgivning står bag kåringen af BT Guld. De har givet henholdsvis tre, to og et point.

30 af de 35 udøvere, der ønskede deres stemmer offentliggjort, gav Axelsen tre point...

I 2016 gik prisen for årets sportspræstation til det danske landshold i herrehåndbold. Herrerne vandt guld ved OL i Rio.

BT Guld er blevet uddelt siden 1930.

Viktor stikker ud
Men det stoppede ikke der for Viktor Axelsen.

Først stemte seerne hans jubelscene fra VM-finalen i august til sejr i konkurrence med seks andre nominerede.

Siden var det hans navn, kronprins Frederik læste op på scenen, da Jyllands-Posten og DIF uddelte Årets Sportsnavn - foran verdensmestrene Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen og Caroline Wozniacki.

Da han tålmodigt sad i Indien, hvor han spiller turnering i øjeblikket, og fulgte showet via telefon, kunne han ikke være på scenen. Det kunne hans søster, Johanne, til gengæld. Og hun modtog prisen på hans vegne.

DIF-direktør Morten Mølholm Hansen mener, at Axelsen er en værdig vinder.

- Vi har haft rigtig mange fornemme danske sportspræstationer i 2017, men Viktor Axelsens bedrifter stikker ud.

- På trods af vores stolte badmintontraditioner i Danmark, så er det 20 år siden, at vi sidst har haft en dansk verdensmester i herresingle, hvilket understreger det exceptionelle i Viktors VM-titel.

- At han samtidig kan lukke 2017 med at vinde de prestigefyldte sæsonfinaler og slutte som nummer et på verdensranglisten viser, at han har haft et fantastisk år, siger Morten Mølholm Hansen i en pressemeddelelse.