Sydkoreanere sender danske OL-sølvindere ud i Malaysia

Det lykkedes ikke for damedoublen med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen at gå videre til semifinalen

Den danske damedouble tabte 21-12, 15-21, 14-21 til sydkoreanerne So Hee Lee og Ye Na Chang i kvartfinalen. Foto: Jens Dresling
Den danske damedouble tabte 21-12, 15-21, 14-21 til sydkoreanerne So Hee Lee og Ye Na Chang i kvartfinalen. Foto: Jens Dresling

Når semifinalerne lørdag afvikles i Super Series Premier-turneringen Malaysia Open, er det uden dansk deltagelse. Fredagens kvartfinaler blev endestationen for de to tilbageværende doubler.

Rækken af sejre stoppede for Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen. Den danske damedouble tabte 21-12, 15-21, 14-21 til sydkoreanerne So Hee Lee og Ye Na Chang i kvartfinalen.

Nordjyderne, der vandt OL-sølv sidste sommer i Rio, var ellers bedst i starten og viste taktisk overlegenhed i første sæt.

Sydkoreanerne, som også slog danskerne i finalen ved All England tidligere i år, fulgte med til stillingen 6-6, men herfra var danskerne bedre, hurtigere og mere varierede i deres spil.

I andet sæt var billedet vendt helt på hovedet. Nu var det sydkoreanerne, der styrede slagets gang, mens danskerne tog de forkerte beslutninger.

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen fulgte ellers godt med frem til 7-7, men derfra gik de i stå.

En reducering til 14-15 og 15-17 skabte håb om en dansk sejr i to sæt, men i stedet vandt sydkoreanerne fire point i træk og tvang opgøret ud i et tredje sæt.

De andenseedede danskere kom skuffende bagud med hele 3-11 i tredje sæt, og trods flere reduceringer var det et umuligt forspring at indhente.

So Hee Lee og Ye Na Chang var i teten hele vejen i det afgørende sæt, selv om danskerne næsten fik kontakt ved 12-14.

Sydkoreanerne trak igen fra og endte med at vinde sættet og dermed kampen sikkert.

Senere fredag tabte Christinna Pedersen også sin mixeddouble sammen med Joachim Fischer. Det tredjeseedede par tabte i to sæt 21-23, 19-21 til de femteseedede kineserne, Zhang Nan og Li Yinhui.

Danskerne kunne ærgre sig over første sæt, hvor de førte 19-16 og misbrugte en sætbold ved 21-20, inden modstanderne lukkede sættet med tre point på stribe.

Andet sæt var også ganske lige, omend kineserne var en anelse ovenpå stort set fra start til slut. De sikrede sig sejren på den anden matchbold efter 49 minutter på banen.

Se også: Axelsen rider videre på bølge i Malaysia

Poul-Erik Høyer genopliver gerne sin stjernestund for tyve år siden. I dag kæmper guldvinderen nye kampe for sporten uden at blive ordentlig lønnet for det. Foto: Linda Johansen Sport og Spil Gulddrengen ofrer alt for badminton: Livet med korruption, skilsmisse og egen butler

Jan Ø. Jørgensen er den af de nuværende danske badminton-stjerne, der har tjent mest i sin karriere. Der er dog langt op til Peter Gade, der anslået har tjent mere end 100 millioner kroner i sin karriere. Foto: Eyevine Sport og Spil Fjerbold-millionærer: Så godt tjener de danske badminton-stjerner

2 kommentarer
Vis kommentarer