Tæt på sensationen: All England-drømmen knust

Jan Ø. Jørgensen var tæt på at fuldende sensationen og blive den første danske All England i herresingle siden 1999. Hans kinesiske banemand var dog for stærk

Jan Ø. tabte All England-finalen efter dramatisk kamp (Foto: Jens Dresling)
Jan Ø. tabte All England-finalen efter dramatisk kamp (Foto: Jens Dresling)

For pokker da!

Jan Ø. Jørgensen var tæt på at fuldende sensationen i All England-finalen mod storfavoritten Chen Long fra Kina. Desværre måtte Jan Ø. overgive sig efter tre drabelige sæt, hvor Chen Long hele tiden holdt dampen oppe, mens den danske underdog så lidt træt ud, da det for alvor begyndte at spidse til i tredje sæt. 

15-21, 21-16 og 21-15 blev kampen i kineserens favør efter mere end 80 minutters badminton af international top-klasse.

Det er 16 år siden, at en dansker sidst har vundet All England i herresingle, og danske badminton-fans må bestræbe på at vente endnu længere, efter søndagens nederlag.

Fantastisk start
Jan Ø. Jørgensen spruttede ellers af selvtillid fra kampens start, efter sin imponerende semifinale mod Sho Sasaki fra Japan. Selv om danskeren på papiret var undertippet, virkede det langt fra til at påvirke ham.

Efter Jan Ø. havde bragt sig foran 4-1, kom den kinesiske storfavorit bedre med. De to spillere matchede hinanden til fulde, men efter et par fejl kunne de to spillere skifte side med en snæver 11-10 føring til Chen Long.

Men Jan Ø. havde hele tiden færten af sensationen og kæmpede sig efter et par af kampens smukkeste dueller op på 16-11, og det lignede, at Long var ved at blive en kende frustreret over danskerens mirakel-redninger og stabile spil.

Jan Ø. er klar til All England-finalen. (Foto: Jens Dresling) Anden sport Sådan! Jan Ø. smadrer sig i All England-finalen

Smukt drop
Det var en Jan Ø. Jørgensen, der struttede af selvtillid, og på trods af et lille kinesisk comeback, tog han første sæt sikkert hjem med 21-15 efter et smukt drop.

Chen Long kom dog ud med en helt anden vilje i andet sæt, hvor han satte tempoet betragteligt op og bragte sig foran 6-3.

Jan Ø. Jørgensen tror på, at han kan vinde All England-finalen. (Arkivfoto: Jens Dresling) Badminton Klar til finalen: 'Jeg kan tage titlen'

Det var to ekstremt jævnbyrdige spillere, der viste badminton af ypperste topklasse i andet sæt, hvor kineseren dikterede de fleste af duellerne, mens Jan Ø. leverede den ene feberredning efter den anden.

Stillingen ved sideskiftet symboliserede også den ekstreme jævnbyrdighed. Et sølle point var Chen Long foran.

De fantastiske dueller fortsatte og efter at have været tre point bagud, kæmpede Jan Ø. sig atter tilbage i sættet ved 16-15 i Longs favør.

Jan Ø. blev dog overmatchet i slutningen af andet sæt, som Long vandt  21-17.

Mathias Boe og Carsten Mogensen er klar til finalen ved All England. (Arkivfoto: Jens Dresling) Badminton Ny stor dansk succes ved All England

Træt Jan Ø.
Gassen gik desværre af det danske badminton-es i tredje sæt. Mens Chen Long kværnede videre i et fortsat højt tempo, virkede det til, at Jan Ø's kræfter var ved at være opbrugt.

Jan Ø. var nærmest statist i tredje sæt, og selv om han til tider bed fra sig, var der aldrig tvivl om, at Chen Long ville tage sejren. Danskeren fik dog snuppet et par af Longs matchbolde, men det var ikke nok.

Danmark har dog stadig en chance for at vinde All England. Senere søndag spiller Carsten Mogensen og Mathias Boe finale i herredoublen mod et par stærke kinesere.

5 kommentarer
Vis kommentarer