Tidligere storspiller om småkage-krigen: I er arrogante

Lisbet Stuer-Lauridsen forstår ikke Badminton Danmarks ageren i konflikten med fem stjernespillere

Mathias Boe og Joakim Fischer er to af de fem spillere, der ikke længere er en del af det danske landshold (Foto: Mogens Flindt)
Mathias Boe og Joakim Fischer er to af de fem spillere, der ikke længere er en del af det danske landshold (Foto: Mogens Flindt)

Arrogance, manglende pli og usympatisk opførsel.

Den tidligere topspiller Lisbet Stuer-Lauridsen ryster på hovedet af den adfærd, Badminton Danmark har udvist i det dramatiske forløb de seneste måneder, der fredag resulterede i den chokerende eksklusion fra landsholdet af fem af Danmarks bedste badmintonspillere.

Doublespecialisten, der havde sin storhedstid i 1990’erne, hvor hun desuden agerede talsmand for spillertruppen i tre år, kan slet ikke forstå, at Badminton Danmark har trukket situationen ud, hvor det er mere end svært at finde fodfæste i kagedejen.

Og den kollektive aftale med kageproducenten Danisa i vinter er ikke kommet i hus, uden forbundet har kendt til spillernes individuelle aftaler med Kjeldsen, mener hun.

- Badminton Danmark har hele tiden vidst, at deres aftale med Danisa ville skabe problemer. Selvfølgelig har de det, insinuerer hun.

Nu har vi balladen, fordi de fem ekskluderede spillere via deres aftale med konkurrenten Kjeldsen ikke må og vil optræde under forbundets faner med Danisa på trøjen, hvilket Badminton Danmark kræver ved Sudirman Cup til maj.

Ingen løn overhovedet
Derfor er de ude af holdet, derfor får Danmark sandsynligvis ikke medaljer med hjem, og derfor står toppen af dansk badminton lige nu i den største krise i mange år. Dét selvom forbundet endelig har landet en hovedsponsor, hvilket ellers er mange år siden, det sidst er sket.

Det er glimrende, at der er kommet en aftale i hus. Det er grotesk, at det er med den direkte konkurrent til spillernes sponsor.

Det mener en halv badminton-interesseret verden, der følger forestillingen på sidelinjen. Og for Lisbet Stuer-Lauridsen balancerer forbundet på grænsen til det arrogante. Det er der flere grunde til.

- Spillerne får ingen løn overhovedet. Forbundet burde udvise noget pli. Spillerne har jo behov for en årsindtægt, fordi forbundet ikke betaler dem løn. Den løn får de derfor gennem blandt andet individuelle sponsorater.

- I mine øjne virker de ligeglade med spillernes situation og sponsoraftaler. Man bliver simpelthen så harm. I mine øjne virker det arrogant, siger hun.

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl i aktion ved mandagens selv-træning i Skovshoved. (Foto: Mogens Flindt)
Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl i aktion ved mandagens selv-træning i Skovshoved. (Foto: Mogens Flindt)

Peger på Preben Kragelund
Hun opfordrer parterne til at finde en mægler – gerne en tidligere topspiller – som kan rede trådene ud og foreslår selv den tidligere Team Danmark-direktør Preben Kragelund.

- Han er en god politiker, har ikke noget i klemme hos nogle af parterne og kender gamet. Jeg har faktisk allerede sendt ham en besked, siger hun.

- Det er vigtigt, det her bliver gjort ordentligt. Det er vigtigt med en mægler, der siger, hvordan det kan løses. Så må de lade Sudirman være Sudirman. Det er ikke vigtigt i det store billede, siger hun og indikerer, at kardinalpunkterne hedder VM og OL næste sommer.

Nu må landsholdet undvære fem af deres største profiler i den daglige træning. De forsøger samtidig at holde samme niveau i Skovshoved. Også det er grotesk, mener Lisbet Stuer Lauridsen.

- Det er jo ikke fordi, der står verdensklassespillere og tager over. Og det påvirker da de unge spillere, at de ikke længere har de rutinerede spillere at træne med.

Christina Pedersen trænede sammen med de andre fire 'udstødte' mandag i Skovshoved (Foto: Mogens Flindt)
Christina Pedersen trænede sammen med de andre fire 'udstødte' mandag i Skovshoved (Foto: Mogens Flindt)
 

Hun sukker dybt over situationen.

- Det gør ondt, kommer det opgivende fra hende. 

Ekstra Bladet har været i kontakt med adskillige af de spillere, der de seneste 20 års tid har været blandt verdens bedste.

De fleste nikker genkendende til problemstillingen men er ikke meget for at udtale sig om detaljerne. De er dog enige i, at situationen er uholdbar og snarest må finde en slutning.

- Jeg håber, det bliver stoppet så hurtigt som muligt. Det er jo uholdbart for begge parter, siger Peter Gade, mens Danmarks første olympiske medaljetager i badminton, Thomas Stuhr-Lauridsen i samme stil sukker.

- Det er ikke godt for nogen som helst, siger den tidligere storspiller.

En tredje af de store singlestjerner, Danmark har fostret gennem årene, Poul Erik Høyer, bestrider i dag hvervet som præsident i det internationale badmintonforbund, BWF. Han begræder situationen men ønsker ikke at udtale sig yderligere om konflikten.

1 af 2 Lisbet Stuer-Lauridsen. (Privatfoto)
2 af 2 Mathias Boe og Joakim Fischer er to af de fem spillere, der ikke længere er en del af det danske landshold (Foto: Mogens Flindt)
53 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere