Total triumf! Viktor i ny stor finalesejr

Lee Chong Wei kæmpede det bedste, han har lært, men verdens bedste herresingle er dansker

Viktor Axelsen slutter 2017 på toppen! (Video: SNTV)

De kan komme med alle deres asiatiske stjerner i herresingle.

Lin Dan, Chen Long, Son Wan Ho og Lee Chong Wei.

Men de må alle bøje sig i støvet for danske Viktor Axelsen.

Søndag tog den 23-årige fynbo en ny stor triumf til sig, da han for andet år i træk vandt sæsonfinalerne i Dubai.

I en hæsblæsende finale overvandt han føromtalte Lee Chong Wei 19-21, 21-19, 21-15.

En medrivende og for de involverede parter voldsomt udmarvende affære på knap halvanden time.

Dermed indkasserer han en halv million kroner og cementerer sin position som verdensranglistens suveræne nummer et efter et brag af en sæson med en VM-titel, Super Serie-sejre i Indien og Japan samt det meste af efteråret på verdensranglistens førsteplads.

Det meste af 1. sæt hang malaysieren efter sin danske modstander.

Viktor kom på 7-3 blandt andet via to stærke smash i de første to dueller. Lee Chong Wei begik flere uprovokerede fejl men kom stærkt igen og udlignede til 8-8.

Forfærdelig afslutning på 1. sæt for Axelsen
Selvom de to var meget lige hele vejen gennem 1. sæt, var Axelsen aldrig bagud på noget tidspunkt.

Heller ikke selvom Lee Chong Wei igen og igen viste, hvorfor han regnes som den hurtigste af alle stjernerne på banen.

Det lykkedes ham dog at komme foran 19-18, og selvom Viktor udlignede kort efter, endte det med asiatisk sætsejr, da Viktor løftede en let bold ud over baglinjen.

Allerede i de første bolde i 2. sæt lignede det svære kår for Axelsen, der var nede 1-4. Men danskeren kom hurtigt igen og udlignede til 4-4.

Og så var billedet det samme som i 1. sæt. De fulgtes ad - meget tæt.

Indtil 13-13. Så tog Viktor over.

I flere omgange drev han sin modstander rundt og bragte sig komfortabelt foran med 19-14.

Men Lee Chong Wei er ikke hvem som helst. Sportens suverænt mest indtjenende spiller i historien med blandt andet tre OL-finaler i bagagen er ikke sådan at slå ud, og stille og roligt åd han sig ind på modstanderen.

Og da de fem points forspring var formøblet, lignede Viktor Axelsen pludselig en presset mand.

Mirakuløs redning
Det lykkedes ham dog at nappe de efterfølgende to point, og dermed skulle det hele afgøres i 3. sæt.

Her stod der imidlertid Axelsen på det meste. Selvom han forholdsvis tidligt i sættet fik hamret fjerbolden lige i ansigtet, lod han sig ikke slå ud.

Især pointet til 8-4 var bemærkelsesværdigt. Danskeren var nede og ligge efter at have samlet et drop op. Lee Chong Wei var hurtigt ved nettet og smashede et sikkert point hjem. Troede han.

Men Viktor hævede ketsjeren og fik mirakuløst ramt bolden, der sejlede ned bag den forbløffede malaysier.

Han kom på 11-5 og drønede derudaf til 15-10. Flere gange i løbet af kampen blev der dømt fejlserv på Lee Chong Wei. Blandt andet ved 16-11 i afgørende sæt, hvilket han langt fra var begejstret over.

Viktor fortsatte bare. Han kom på 19-12, og så lignede det for alvor dansk triumf. Men igen...Lee Chong Wei er en garvet kriger og kæmper til sidste blodsdråbe. Således også denne søndag i Dubai. Tre point i træk skabte fornyet spænding, indtil han løftede bolden ud over baglinjen til fem danske matchbolde.

Og gudhjælpemig om ikke han fik den hjem på den første efter en marathon-duel, hvor begge spillere tydeligvis frygtede at begå fejl. Men det var tilfældet tidligere i kampen skulle der en mirakuløs redning til fra danskerens side, før sejren var i hus.

Han havde med nød og næppe reddet bolden ved nettet, men Lee Chong Wei skulle bare ekspedere bolden retur over nettet. Viktor hævede ketsjeren og ramte bolden, så den sprang tilbage - forbi malaysieren, der dermed havde tabt kampen.

Jan Ø. Jørgensen er den af de nuværende danske badminton-stjerne, der har tjent mest i sin karriere. Der er dog langt op til Peter Gade, der anslået har tjent mere end 100 millioner kroner i sin karriere. Foto: Eyevine Sport og Spil Fjerbold-millionærer: Så godt tjener de danske badminton-stjerner

Caroline Wozniacki har tjent over 150 millioner kroner i rene præmiepenge. Senest vandt hun en turnering i Hongkong, og selvfølgelig er sponsorer som Rolex og Adidas med på billedet. Foto: AP Sport og Spil Pengenes Top 20: Caroline giver stadig drengene baghjul

40 kommentarer
Vis kommentarer