TV: Drama i DM-finalen: Fyret stjerne nægter at give formand hånden

Carsten Mogensen afviste Badminton Danmarks formand, da han skulle have medalje efter torsdagens DM-finale

Carsten Mogensen modtager sølvmedaljen torsdag aften af formand Rene Toft - men nægter ham hånden.
Carsten Mogensen modtager sølvmedaljen torsdag aften af formand Rene Toft - men nægter ham hånden.

Luften er isnende kold mellem de fem ekskluderede badmintonspillere og ledelsen i forbundet, Badminton Danmark.

Det blev i den grad udstillet, da medaljerne torsdag aften skulle uddeles efter DM-finalen for hold på Frederiksberg.

På Skovshoveds tabende hold var både Joachim Fischer og Carsten Mogensen, og som tv-billederne herover viser, afviste Mogensen konsekvent at give formand Rene Toft hånden, da denne overrakte ham sølvmedaljen.

- Folk har nok fulgt med i den sag, der har kørt, og jeg synes ikke, han har opført sig særlig pænt. Så jeg synes ikke, jeg skulle hilse pænt på ham, sagde den skuffede Carsten Mogensen til TV 2 Sporten efter kampen, som Greve havde vundet 4-2.

Mogensen rystede på hovedet og lod formand være formand, da Toft kom med sin medalje, mens resten af Frederiksberg-hallen så på.

- Jeg synes ikke, jeg skylder ham noget. Jeg er også skuffet over, vi har tabt, men jeg kan ikke se, hvad jeg skylder ham. Han har ikke været så fin i den her konflikt, så i min verden giver det lidt sig selv, sagde han.

Se også: Joachim Persson besejrer Jan Ø. i Greves guldtriumf

I finalen besejrede han og Mads Conrad som ventet Mikkel Delbo og Rasmus Mangor i den første kamp. Greve fik hurtigt udlignet i damesingle.

Greve kom på 2-1, da Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen - verdensranglistens nummer fem - sikkert besejrede den tredobbelte All England-vinder Tine Baun og Emelie Fabbeke.

Se også: Ekspert: Fyrede stjerner kan trække forbund i retten

Aftenens skelsættende øjeblik indtraf, da Greves førstesingle Joachim Persson overraskende slog verdens næstbedste herresingle, Jan Ø. Jørgensen i fem sæt.

Sejren blev sikret af unge Ka Long, der slog Christian Lind Thomsen i 2. herresingle.

Carsten Mogensen, makkeren Mathias Boe, Joachim Fischer, Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl blev sidste fredag ekskluderet fra landsholdet som følge af sponsor-uoverensstemmelser mellem dem og forbundet.

Se også: Forstå småkage-krisen på to minutter

Forbundet tegnede i vinter kontrakt med kagefabrikanten Danisa som ny hovedsponsor for landsholdet. Da spillerne samtidig hver især har sponsorkontrakt med konkurrenten Kelsen Group, og i de kontrakter har stående, at man ikke må optræde med rivaliserende virksomheder på maven, valgte spillerne at afvise at tage til hold-VM, Sudirman Cup, i maj, da de ikke havde mulighed for at spille med blank trøje.

Sensationel afgørelse i DM-finalen

18 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere