Udelukket på ubestemt tid: Dansk stjerne forstår ikke beslutning

Den danske herresinglespiller Hans-Kristian Solberg Vittinghus, der er badmintonspillernes repræsentant i forhandlingerne med Badminton Danmark, undrer sig over, at Badminton Danmark har valgt suspendere elitetræningen fra på mandag

Hans-Kristian Solberg Vittinghus kan ikke forstå, hvorfor Badminton Danmark har valgt suspendere elitetræningen fra på mandag. Foto: AP
Hans-Kristian Solberg Vittinghus kan ikke forstå, hvorfor Badminton Danmark har valgt suspendere elitetræningen fra på mandag. Foto: AP
Følg Badminton

Forhandlingerne mellem Badminton Danmark og Danske Elitesportsudøveres Forening (DEF-Sport) er gået i hårdknude, Torsdag meldte Badminton Danmark ud, at de ikke har kunnet blive enige om en ny aftale fra 1. december.

Det betyder, at Badminton Danmark har nedlagt elitetræningen fra på mandag, og derfor skal de danske badmintonstjerner selv stå for træningen i diverse sjællandske klubber.

- Jeg er selvfølgelig rigtig ærgerlig over, at vi ikke har kunnet blive enige, men jeg er mest ærgerlig over, at Badminton Danmark har truffet den beslutning, som de har, ved at suspendere træningen fra på mandag af. Jeg synes, at forhandlingerne er ganske konstruktive i øjeblikket, siger Hans-Kristian Solberg Vittinghus til Ekstra Bladet.

Den 32-årige herresinglespiller mener, at Badminton Danmark i forbindelse med aftalen, der udløber 30. november, er forpligtet til at videreføre de sportslige forhold heriblandt træningen.

- Jeg synes egentlig, at det ville give mest mening at fortsætte det gode samarbejde omkring det sportslige så længe, at vi kommer nærmere en aftale.

- Det, mener vi, egentlig også står i den nye aftale, at de er forpligtet til at gøre til en ny aftale er faldet på plads, men det er de åbenbart ikke enige i, siger Vittinghus.

Undrer det dig, at Badminton Danmark nu har meldt ud, at I ikke kan blive enige om en ny aftale?

- Jeg har svært ved at se, hvordan det skal bringe os tættere på en aftale ved at tage den konsekvens, men vi går stadig ind til forhandlingerne i næste uge med en tro på, at vi kommer tættere på hinanden, og at vi snart finder en løsning. Det er stadig vores udgangspunkt, uanset hvad der er blevet meldt ud i dag.

Hvad er den største knast mellem jer spillere og forbundet?

- Jeg har egentlig ikke lyst til at gå ind i detaljer, men jeg har godt set, at Badminton Danmark har udsendt et faktaark, men det er taget ud fra deres synspunkt. Men der er stadig nogle forskellige ting, som vi snakker om.

Turneringstilmelding et emne
Ifølge Badminton Danmark er en af de største knaster angående spillernes træning og tilmelding til turneringer. Selvom Vittinghus ikke vil gå i detaljer, så nævner han et af stidspunkterne.

- Turneringsdeltagelsen er et punkt på dagsordenen.

Hvor langt vurderer du, at I er fra hinanden?

- Jeg synes ikke, at vi er så langt fra hinanden, men det kan være, at forbundet har en anden holdning, siden at de har gjort, hvad de har gjort i dag.

- Ud fra den melding, som jeg har fået fra Badminton Danmark, virker det som om, at de gerne vil frem til en løsning. Derfor kan det godt undre mig, at der er taget den beslutning i dag.

Ifølge Vittinghus består spillernes forhandlingsudvalg af syv spillere, men at otte-ni spillere har været inde over forhandlingerne. Spillerforeningens formand, Mads Øland, har blandt andet siddet med ved forhandlingsbordet.

Badminton Danmarks hovedbestyrelse skal mødes igen onsdag 5. december for at diskutere det videre forløb.

Farcen total: Danske verdensstjerner må ikke spille

Ny konflikt-farce truer: Øland er med ved bordet

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind