Vanvittigt finaledrama: Misser to matchbolde

Trøstpræmien var karrierens største pengepræmie og et kæmpe spring frem mod OL-billet

Maiken Fruergaard og Sara Thygesen havde to matchbolde i finalen. Foto: Adek Berry/Ritzau Scanpix
Maiken Fruergaard og Sara Thygesen havde to matchbolde i finalen. Foto: Adek Berry/Ritzau Scanpix

McGregor knæsparker Cerrone i hovedet. Foto: Mark J. Rebilas/Ritzau MMA På vej på hospitalet: - Har aldrig set lignende

Trods to missede matchbolde i deres livs største kamp kan damedoublen, Maiken Fruergaard og Sara Thygesen i sidste ende glæde sig.

Selv om det må gøre ondt at tabe finalen i Jakata i Indonesia Masters i tre sæt i lidt af en maratonmatch mod det lokale par, Greysian Polii og Apriyani Rahaye, var der en trøstpræmie på over 100.000 kroner til parret.

Det indonesiske par vandt gyseren med 18-21, 21-11, 23-21, hvor danskerne til slut missede to matchbolde efter at have hængt bagefter i tredje og afgørende sæt.

8500 ellevilde tilskuere gjorde sit for at støtte deres landsmænd, og det gjorde i sidste ende måske udfaldet, så Maken Fruergaard og Sara Thygesen kiksede til slut.

Udover karrierens største pengepræmie har parret med den forløbne uges imponerende sejre taget et stort spring frem på ranglisten fra nummer 30 til en plads omkring nummer 20, og er dermed inde i kampen om at kvalificere til at spille OL i Tokyo om et halvt år.

Så hullet efter Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen er måske ved at være lukket.

Det er snart to år siden, at der sidst var en dansk damedouble i en stor finale, da de nu pensionerede OL-sølvvindere vandt All England-finalen.

Undervejs har Maiken Fruergaard og Sara Thygesen slået blandt andet de olympiske mestre Misaki Matmutomo og Ayeka Takahashi fra Japan.

Anders Antonsen er for andet år i træk i finalen i Jakarta. Arkivfoto: Jens Dresling Badminton Ny dansk magtdemonstration

Gail Emms til højre vandt VM-guld med makkeren Nathan Robertson i 2006 efter sejr undervejs mod dansk double - efter karrierestoppet har det været en lang nedtur. Foto: AP Badminton OL-heltens bøn om hjælp: Jeg ved ikke, hvem jeg er

Poul-Erik Høyer genopliver gerne sin stjernestund for tyve år siden. I dag kæmper guldvinderen nye kampe for sporten uden at blive ordentlig lønnet for det. Foto: Linda Johansen Sport og Spil Gulddrengen ofrer alt for badminton: Livet med korruption, skilsmisse og egen butler

Jan Ø. Jørgensen er den af de nuværende danske badminton-stjerne, der har tjent mest i sin karriere. Der er dog langt op til Peter Gade, der anslået har tjent mere end 100 millioner kroner i sin karriere. Foto: Eyevine Sport og Spil Fjerbold-millionærer: Så godt tjener de danske badminton-stjerner

 

 

10 kommentarer
Vis kommentarer