Viktor Axelsen fik alvorlige japanske bank i finalen

Den danske verdensetter Viktor Axelsen blev udspillet af Kento Momota, som vandt 21-14, 21-9

Viktor Axelsen kan glæde sig over trods alt have nået finalen
Viktor Axelsen kan glæde sig over trods alt have nået finalen

Badmintonspilleren Viktor Axelsen missede søndag en af karrierens største triumfer, da han blev udspillet i finalen ved Indonesia Open i Jakarta.

Japanske Kento Momota vandt med cifrene 21-14, 21-9 over den danske verdensetter og verdensmester.

Formstærke Momota, der er nummer otte i verden, lavede stort set ingen fejl i begyndelsen.

Han kom foran 5-0 og 10-1, og Axelsen var i problemer. Axelsen gik dog ikke i panik og kom bedre med i sættet.

13-16 kom Axelsen tilbage på, men japanerens store forspring fra begyndelsen kunne danskeren ikke indhente. Momota udnyttede sin første sætbold ved 20-14, da Axelsen sendte et smash ud.

Axelsen indledte andet sæt med et par fejl, og Momota var igen i front fra begyndelsen. 4-11, og det så sort ud for Axelsen. Danskeren sendte især for mange bolde ud over baglinjen.

En af sæsonens største
15-6 var Momota foran, og det lignede en umulig mission for Axelsen. Ved 20-9 havde Momota 11 matchbolde. Den første blev udnyttet.

Med Axelsens nederlag i finalen er landsmanden Jan Ø. Jørgensen fortsat den eneste europæer i historien, som har vundet herresinglerækken ved Indonesia Open. Jan Ø. Jørgensen sejrede i 2014.

Turneringen er en af sæsonkalenderens største begivenheder. Axelsen kan trøste sig med, at han viser fin form inden VM i Kina, hvor det går løs i slutningen af juli og begyndelsen af august.

Til VM er Momota uden tvivl en af Axelsens skrappeste rivaler. Foruden søndagens sejr var japaneren i finalen ved sidste uges Malaysia Open.

Nederlaget til Momota var heller ikke et kæmpe chok. Med sejren har japaneren vundet otte ud af ni indbyrdes kampe mod Axelsen.

Peter Møller og resten af DR har leveret en fornem formidling af VM. Foto: DR Sport og Spil Den store tv-krig: Pas på det ikke bliver fætter/kusine-agtigt

Sport og Spil Tour-ekspert overrasker: Derfor skal du holde dig fra stjernesprintere

Foto: Kai Pfaffenbach/Ritzau Scanpix Sport og Spil Bliver kaldt VM's lækreste fodboldfan: Her er hendes frække fortid

1 kommentar
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere