Viktor Axelsen havde legenden nede i sækken

Det danske stortalent var millimeter fra at besejre Lin Dan i Japan Open-finalen

Viktor Axelsen måtte i sidste ende nøjes med andenpladsen i Japan Open søndag. (Foto: AP)
Viktor Axelsen måtte i sidste ende nøjes med andenpladsen i Japan Open søndag. (Foto: AP)

Blikket var stift, næven var knyttet og modstanderen rystede på hovedet.

Viktor Axelsen stod og talte med træner Kenneth Jonassen halvvejs i 3. og afgørende sæt i finalen ved Japan Open søndag formiddag dansk tid - velvidende, at han var historisk tæt på den helt store triumf.

På den anden side af nettet stod Lin Dan. Den femdobbelte verdensmester, der i øvrigt også har to olympiske guldmedaljer derhjemme, var træt og færdig. Det var tronskiftet, der var godt undervejs.

11-3 førte det danske stortalent over legenden. Nu skulle sejren hives i land.

Men sådan gik det ikke.

Lin Dan er ikke Lin Dan for ingenting.

I et stædigt og vedholdende arbejde lykkedes det kineseren at komme tilbage i en miserabel nedtur for danske Axelsen, der bold efter bold stille og roligt kunne se sin modstander vokse i tro på den anden side af nettet.

Udnyttede første matchbold
11-3 blev til 13-13, inden 21-årige Axelsen fik taget sig sammen. Der var vidunderlig badminton undervejs, og Axelsen viste igen og igen - som han har gjort hele turneringen samt de to første sæt af finalen - at han er en verdensklassespiller i svøb. De to skiftedes til at føre frem til 19-19, inden Lin Dan fik tilspillet sig en matchbold.

Den vandt han, da en hamrende træt Axelsen tog chancen og lod et løft gå på baglinjen. Bolden var lige præcis inde, og kampen var tabt.

31-årige Lin Dan, der i øvrigt var mindst lige så træt, lod jubelen få frit løb. Han flåede t-shirten af og spurtede rundt, som om han for første gang i teenageårene havde fået et kys af en pige.

21-19, 16-21, 21-19 endte sejrscifrene med at lyde.

For Viktor Axelsen er det en enorm skuffelse. Han har stået i en stor finale før (det var hans fjerde Super Serie-finale) - men han mangler at vinde den. I foråret nåede han finalerne i både Australian Open og India Open men tabte ved begge lejligheder, ligesom kvartfinalen ved All England i foråret blev endestationen efter nederlag til Jan Ø. Jørgensen.

Danmark er trods nederlaget i herresingle allerede sikret en sejr - i mixeddouble. Joachim Fischer og Christinna Pedersen besejrede overraskende topseedede Zhang Nan/Zhao Yunlei i tre sæt.

Christinna Pedersen er også i finalen i damedouble med Kamilla Rytter Juhl.

5 kommentarer
Vis kommentarer