Viktor Axelsen smadrer dansk rival

I kvartfinalen i Japan Open kan Viktor Axelsen møde en indisk modstander, som han slog ved VM i august

Viktor Axelsen vandt danskeropgøret i Japan (Foto: AP)
Viktor Axelsen vandt danskeropgøret i Japan (Foto: AP)

Viktor Axelsen er klar til kvartfinalen i Super Series-turneringen Japan Open, der spilles i Tokyo.

Cirka en halv time skulle Axelsen bruge på at banke Hans-Kristian Vittinghus i den rent danske anden runde-kamp. Axelsen vandt 21-10, 21-18.

På blot 12 minutter vandt suveræne Axelsen første sæt med 21-10. Vittinghus var med til 3-3, men herefter stod der Axelsen på resten af sættet, som blev vundet efter fem point i træk.

Andet sæt var noget mere lige, og midtvejs var stillingen 11-11. De to fulgtes ad resten af sættet, men det var hele tiden Axelsen, som var skridtet foran.

Danske herredoubler ryger ud på stribe i Japan

Der skulle også kun en enkelt matchbold til, før Axelsen sikrede sejren i sættet, som han vandt 21-18.

- Min form er rigtig fin, og VM har givet mig blod på tanden. Jeg har trænet rigtig godt, og jeg har heldigvis ikke været syg, som mange af de andre, og det har selvfølgelig været vigtigt for mig, siger Axelsen.

- Jeg har spillet i højt tempo, og det har fungeret rigtig godt. Jeg har også spillet med stor variation, og jeg har haft taget på min modstander i lange perioder af kampene, siger Viktor Axelsen, der er nummer seks på verdensranglisten.

Torsdag formiddag brugte Axelsen en halv time på at tæve landsmanden Hans-Kristian Vittinghus 21-10, 21-18.

- Jeg sad rimelig meget på kampen fra start og spillede i højt tempo. Jeg havde lidt modvind i andet sæt og følte mig rimelig presset på flere tidspunkter, hvor jeg også var bagud med et par point. Men jeg holdt hovedet koldt og kunne hive sejren hjem til sidst.

- Jeg spillede i perioder for ensformigt, men det fik jeg heldigvis ændret på, siger Viktor Axelsen.

I kvartfinalen i Tokyo venter den sydkoreanske kvalifikationsspiller Lee Dong Keun. Axelsen vurderer, at han trods god fysik er til at slå.

- Han er en typisk sydkoreaner, som er rigtig stærk. Men måske har han ikke så meget at byde på angrebsmæssigt, så jeg håber på, at jeg får mit angreb til at lykkes, så jeg kan køre ham rundt, siger Axelsen.

Danmarks på papiret bedste herresingle, Jan Ø. Jørgensen, døjer stadigvæk med sygdom efter VM i Indonesien i august, og han er derfor ikke med i Japan Open.

VM-sygdom tvinger Jan Ø. Jørgensen til afbud

Badmintonstjerne ligger i isolation med mystisk sygdom