Vild VM-skalp: Jan Ø. Jørgensen prygler Lin Dan

Jan Ø. Jørgensen er klar til semifinalen ved VM i badminton, efter danskeren viste spil på et utroligt niveau og sejrede i to sæt over legenden Lin Dan

Jan Ø. Jørgensen var overlegen i sin VM-kvartfinale mod Lin Dan. (Arkivfoto: AP)
Jan Ø. Jørgensen var overlegen i sin VM-kvartfinale mod Lin Dan. (Arkivfoto: AP)

To sejre på ni forsøg. Sådan lød Jan Ø. Jørgensens succesrate mod den femdobbelte verdensmester Lin Dan, før de to badmintonstjerner bragede sammen i fredagens VM-kvartfinale.

Men på det grønne gulv i Jakarta var det ikke til at se, at styrkeforholdet pegede i kineserens favør, da der først blev taget hul på den imødesete dyst mellem de to giganter.

Tværtimod var det Jan Ø. Jørgensen, der tog teten fra start til slut i et opgør, hvor den undertippede dansker konstant leverede på et niveau, der var en verdensmester værdig. Det blev i sidste ende belønnet med en fortjent triumf, der blev en realitet qua de klare sejrscifre 21-12 og 21-15.

Der skulle bare gå fire minutter, før han var foran med 9-2 i første sæt, og i kølvandet på sejren var danskeren da heller ikke sen til at påpege, at han hurtigt havde en god fornemmelse ude på banen.

- Jeg har allerede kriller i starten af andet (sæt, red.), fordi jeg kan mærke, jeg har ham. Jeg kan mærke, det er i dag, sagde Jan Ø. Jørgensen til TV2 Sport i minutterne efter triumfen.

- Det der med, at det går op for en, at man har mulighed for at lykkes med nogle af de ting, man sætter sig for som helt lille dreng. Det er det, jeg spiller for. Jeg har drømt om denne her medalje og det at komme op på den skammel. Det har været en ting for mig, fordi jeg ved, at jeg hører til der, sagde han.

Se også: Axelsen færdig efter VM-drama: Jeg er helt vildt skuffet

Kinesisk fuser
Lin Dan formåede aldrig at komme tilbage i første sæt, hvor hans danske modstander konstant tvang ham rundt i hjørnerne og ikke tillod, at dirrigentstokken kom på kinesiske hænder.

Det billede på kampen fortsatte, da anden akt af den ulige forestilling skred frem. Lin Dan fik ganske vist en bedre start på sættet, men Jan Ø. Jørgensen forblev fokuseret og lignede en mand, der for alt i verden ville revanchere sin triste afsked ved sidste års VM, som han på hjemmebane måtte forlade i gråd som følge af en knæskade.

Midtvejs trak Jørgensen for alvor fra, og på den anden side af nettet fremstod Lin Dan som en slagen herre, der var ved at gå over sin sidste salgsdato. Reaktionerne var ikke de samme som tidligere, ligesom angrebene var få og ofte uden den store effekt.

Se også: Dansk herredouble færdig ved VM

Ny svær opgave
Men det var frem for alt Jan Ø. Jørgensens fortjeneste. Akkurat som billetten til semifinalen er det. Efter bare 37 minutters spil var det hele således afgjort. Danskeren kunne knytte næven som følge af sejren over den herre, der tidligere i karrieren har voldt ham så mange problemer.

Det var ikke til at se denne gang. Og fortsætter Jørgensen de fornemme takter, han viste frem fredag, er det svært at se, om der overhovedet er nogen, der kan stoppe ham.

Sikkert er det, at det er Lee Chong Wei, som får æren af udfordringen i semifinalen, men den dyst ønsker Jørgensen endnu ikke at tænke på. Han glæder sig bare over, at han som minimum er sikret en medalje.

- Lige nu skal jeg bare nyde det. Jeg er sikker på at komme på skamlen. Og metal ... Hold kæft, hvor er det syret, lød det fra den glade vinder.

20 kommentarer
Vis kommentarer