Bakken Bears fremtvinger syvende DM-finale

Horsens IC var på vej mod DM-guld i basketball, men Bakken Bears vendte kampen og holder liv i finalesejren

Bakken Bears og Horsens skal ud i syvende finale i basket (Foto: Casper Holmenlund Christensen)
Bakken Bears og Horsens skal ud i syvende finale i basket (Foto: Casper Holmenlund Christensen)

Der skal en syvende og altafgørende finalekamp til, før herrernes DM-guld i basketball bliver uddelt.

Horsens IC var ellers i teten i det meste af torsdagens sjette finalekamp og lignede et hold på vej mod et titelforsvar, men Bakken Bears leverede en fornem slutspurt og fremtvang en syvende finale med en sejr 101-86.

Dermed er stillingen nu 3-3 i kampe i finaleserien, hvor der spilles bedst af syv kampe.

Det endte med en på papiret sikker sejr på 15 point til Bakken Bears, men det var først i de døende minutter af kampen, at Horsens gik i stå, mens hjemmeholdet gik pointamok.

Horsens var faktisk foran det meste af kampen. Gæsterne vandt første periode med otte point og førte langt ind i anden periode, men hjemmeholdet fik udlignet kort før pausen.

54-54 stod det efter to af de fire perioder.

Igen i tredje periode tog gæsterne taktstokken og vandt perioden med seks point, men Horsens-spillerne gik helt døde i fjerde periode, som de tabte med uhørte 4-25.

(Arkivfoto: Lars Juul Nielsen/Polfoto) Anden sport Horsens IC ydmyger Bakken Bears og er tæt på DM-titel

Chris Christoffersen har i mange år været en af de bærende spillere hos Bakken Bears. Mandag slog holdet rekord i storsejren over Randers Cimbria. (Arkivfoto: Casper Dalhof) Anden sport Vild rekord: Dansk baskethold bag historisk ydmygelse

Randers Cimbria blev mandag pryglet af Bakken Bears i det, der endte med at blive et historisk stort nederlag på 122-44. (Foto: Flemming Krogh) Anden sport Led største nederlag i ligaens historie: Så kontant var trænerens reaktion

Dermed er alt åbent inden mandagens syvende finale, hvor Horsens dog stadig må påtage sig favoritværdigheden på grund af hjemmebanefordelen.

Bakken Bears har været den toneangivende klub på herresiden i dansk basketball i mange år, men sidste år vandt Horsens IC DM-titlen.

Og trods torsdagens sløje afslutning kan Horsens-spillerne tanke selvtillid i resultatet fra den femte finalekamp i Horsens, hvor holdet vandt med hele 101-64.

Den syvende og altafgørende finale spilles på mandag i Horsens.

Tilbage i 2013 slog Bakken Bears til i Europa:

0 kommentarer
Vis kommentarer