Bedst i verden: Dansk teenager skabte FIFA-sensation

17-årige Mohamad Al-Bacha vandt verdensmesterskabet i FIFA natten til onsdag efter en vanvittig dramatisk finale

Mohamad Al-Bacha var naturligvis lykkelig efter sin flotte sejr i finalen. (Foto: Zeus)
Mohamad Al-Bacha var naturligvis lykkelig efter sin flotte sejr i finalen. (Foto: Zeus)

Hvordan føles det at være verdens bedste i en disciplin, som mange mennesker over hele verden bruger flere timer på dagligt?

Det kan man passende spørge den 17-årige dansker Mohamad Al-Bacha, der natten til onsdag blev kåret som ny verdensmester i spillet FIFA.

Teenageren deltog i sit første mesterskab nogensinde, hvor 32 elite-spillere havde kvalificeret sig til hovedturneringen i New York efter hele 2,3 millioner (!) drenge og piger havde forsøgt at komme i det forjættede land ved en kvalifikation online.

Og ud af alle dem blev danske Mohamad Al-Bacha kåret som den bedste af alle - og det efter en vanvittig dramatisk finale over engelske Sean Allen.

Finalen spilles over to kampe - ét opgør på hver konsol (Playstation og Xbox). De to spillere havde spillet 2-2 i den første kamp, og med få minutter tilbage i den anden og afgørende førte englænderen med 3-1.

Men på sensationel vis scorede den 17-årige knægt to mål på under to minutter - den sidste scoring blev sat ind med få sekunder tilbage efter en flot solo-aktion, og så kunne jublen ellers bryde løs blandt 'Bacha' og hans venner.

- Jeg kan slet ikke beskrive det. De seneste måneder har jeg arbejdet hårdt på mit spil og var 100 procent fokuseret på at gøre mit bedste til turneringen. Fantastisk, sagde danskeren efterfølgende til FIFA.com.

Udover den fornemme titel som verdens bedste fik den 17-årige dansker også overrakt en check på 20.000 dollars (133.000 kroner) af selveste David Villa.

- Det har virkelig være en øjenåbner for mig at se og opleve niveauet i denne turnering. Professionalismen og den mentale styrke i finalen er det samme som ved verdensmesterskabet i fodbold. Stort tillykke til Mohamad Al-Bacha. Han spillede en fantastisk kamp og viste passion og kærlighed for spillet, sagde den tidligere FC Barcelona-stjerne.

Danmark var også repræsenteret af August Rosenmeier, der tidligere har vundet titlen to gange. Men Rosenmeier røg noget overraskende ud allerede i gruppespillet.

19 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere