16 dages pinsler: Gert Bos farvel til kone og barn

Eks-bokseren Gert Bo Jakobsen stemmer stadig på Dansk Folkeparti, selvom han har været igennem lidt af en prøvelse med 24-års-reglen

Gert Bo Jakobsen med sin lille dreng i toget mellem Kiev og Khmelnitskij i Ukraine. Nu er han tilbage i Aars ved Limfjorden, hvor tankerne kredser om familien, som nu er intalleret i en lejlighed i Lviv. (Privatfoto)
Gert Bo Jakobsen med sin lille dreng i toget mellem Kiev og Khmelnitskij i Ukraine. Nu er han tilbage i Aars ved Limfjorden, hvor tankerne kredser om familien, som nu er intalleret i en lejlighed i Lviv. (Privatfoto)
Følg Boksning

Gert Bo Jakobsen fik for 16 dage siden fra Udlændingestyrelsen besked på, at hans 23-årige ukrainske kone, Iana Bieloborodova, ikke kan blive familiesammenført til Danmark, selvom parret har en lille dreng på tre måneder.

For 10 dage siden fløj den tidligere europamester i boksning med kone og barn til Ukraine for at finde et sted til hende at bo med deres lille dreng, indtil de kan ansøge om familiesammenføring igen.

For tre dage siden var Gert Bo så tilbage på Valkyrievej i Aars ved Limfjorden, hvor tankerne om de sidste godt to ugers prøvelser fylder tomrummet efter familien ud.

Mens Gert Bo Jakobsen har været i Ukraine, er der blevet udskrevet folketingsvalg. Oplevelserne med de danske myndigheder og ikke mindst 24-års-reglen har ikke fået eks-bokseren til at ændre sit politiske standpunkt.

- Jeg stemmer på det samme, som jeg gjorde sidste gang. Jeg stemmer på Dansk Folkeparti, fortæller Gert Bo.

- Men jeg synes, der skal laves nye regler, når en dansker gifter sig med udlænding. Hun skal ikke kunne modtage offentlige ydelser de første 7-8 år. Det er klart. Derefter burde hun kunne få ydelser, men kun i en periode. Men kan ikke bare få folk til Danmark for at modtage offentlige ydelser. Det er klart.

- Men jeg synes bare, man må kunne vurdere hver sag individuelt. Hvis hun havde været 25, så skulle jeg jo forsørge hende alligevel. Så hvad er forskellen på 23 et halvt og 25? Der er ingen forskel. Man må kigge på hver enkelt sag for sig. Hvad er sandsynligheden for, at jeg kan forsørge hende og barnet? Hvis jeg kan det, så er der jo ikke noget problem, mener Gert Bo Jakobsen.

Han regner med, at hans Iana hurtigt ville kunne blive en gevinst for det danske samfund.

- Jeg regner da med, at hun på et tidspunkt vil kunne tjene sine egne penge. Hun har læst til dyrlæge i Ukraine. Men når man ikke har opholdstilladelse, så kan man ikke studere, og hun kan ikke arbejde. Hun kan ikke engang gå på danskkursus, siger Gert Bo Jakobsen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+