Ærgerlig over Kessler-stop: Ikke sikkert nogen når hans niveau igen

Brian Mathiasen er ikke overrasket over Mikkel Kesslers karrierestop, men derfor kan man godt ærgre sig over det droppede comeback

Sådan vil Mikkel Kessler huskes

Det er ærgerligt og trist, at Mikkel Kessler har droppet planerne om et comeback og endegyldigt lagt boksehandskerne på hylden.

Det mener bokseekspert Brian Mathiasen, som har fulgt The Viking Warrior gennem hele karrieren. Men bokseeksperten er dog ikke overrasket over Kesslers beslutning.

- Jeg var selvfølgelig spændt over nyheden om hans comeback, da det blev annonceret, og jeg var stadig sikker på, Mikkel nok skulle komme i ringen, selv da han var blevet bidt af en flåt. Men jo længere tid der er gået, siden vi har hørt noget nyt det seneste halve år, jo mere sikker har jeg været på, at vi aldrig ville få Kessler at se bokse igen, siger Brian Mathiasen.

Foto: Jonas Olufson Boksning Mikkel Kessler dropper comeback: Gnisten er væk

Mikkel Kessler annoncerede sidste år, at han ville vende tilbage til ringen efter fire års pause. Men i et stort interview med BT fortæller den danske topbokser, at han ikke længere kan finde motivationen.

Det var meningen, Kesslers comeback skulle være sket dette efterår, men i september fik den tidligere verdensmester konstateret borrelia, og det satte ham naturligvis langt tilbage. Nu fortæller Kessler til BT, at gnisten er væk, og derfor træffer han den eneste korrekte beslutning, ifølge Brian Mathiasen.

- Mikkel har aldrig været i boksning for pengenes skyld. Han har altid elsket sporten og stræbt efter at præstere sit absolut bedste. Han er ikke typen, der stiller sig op i ringen, bliver slået omkuld og tager pengene. Han var klar på et comeback, fordi han mente, han havde mere at byde på rent sportsligt.

- Det er ærgerligt, han ikke kan finde motivationen, for jeg tror, der var mange, der glædede sig til at se ham i ringen igen. Det er også lidt trist, men trods alt ikke så trist, som hvis han havde været aktiv og på sit højeste. Vi har ikke set ham bokse i fire-fem år, så vi har haft tid til at vænne os til tanken, siger Brian Mathiasen til Ekstra Bladet.

Foto: Jonas Olufson Boksning Kessler udskyder comeback: Jeg er bare taknemmelig for, at det blev opdaget

Selv om Mikkel Kessler ikke har været i ringen, siden danskeren i 2013 led et nederlag til Carl Froch, så er det altså stadig med et vist vemod, Brian Mathiasen modtager nyheden om The Viking Warrior's endelige karrierestop.

- Han var enestående, da han var på sit højeste. Han var på den højeste hylde i verden, og måske blandt de fire-fem største i verden i supermellemvægt, og han blev verdensmester i både WBA og WBC. Han har givet dansk boksning meget, og givet os alle nogle store oplevelser. Jeg husker stadig tydeligt, da jeg kommenterede hans kamp i Herning mod Carl Froch. Det var stort, siger bokseeksperten og slutter af med en opfordring til boksedanmark.

- Lad os nu være glade for de mange brandkampe, Kessler har givet os. Han var noget særligt i dansk boksehistorie, og et lille land som Danmark kommer ikke til at producere boksere som Kessler på samlebånd. Derfor skal medier og eksperter lade være med konstant at sammenligne danske boksetalenter med Mikkel Kessler, for det er ikke sikkert, nogen kommer op i det niveau igen. Men mindre kan bestemt også gøre det, siger Brian Mathiasen.

Mikkel Kessler

Født: 1. marts 1979, 38 år

Vægtklasse: Supermellemvægt

Vægt: 76 kg

Højde: 185 cm

Kampe: 49

Sejre: 46

Tabte: 3

Knockouts: 35

Titler: WBA supermellemvægt, WBC Silver letsværvægt, WBO Europe supermellemvægt, WBC supermellemvægt, WBA supermellemvægt, WBC International supermellemvægt og IBA supermellemvægt

Sport Den kommede brudgom: Sådan blev Mikkel til Viking Warrior

Erik Skoglund blev fredag aften opereret. Hans tilstand er alvorlig, men stabil, står der i pressemeddelelse. Foto: René Schütze Boksning Kessler dybt berørt: 'Det er helt forfærdeligt'

Mikkel Kessler og Lea Hvidt har været sammen i 10 år. Foto: Thomas Sjørup Danske kendte Mikkel Kesslers kæreste afslører: Vi har mistet to børn

Boksning Kessler-comeback i fare? Har ikke rørt en boksehandske i syv uger

44 kommentarer
Vis kommentarer