Afsløring: Kessler-modstander snydt for millioner

Gusmyr Perdomo fik kun 50.000 dollars for kampen mod Kessler i 2009, han skulle have modtaget 528.500 dollars – nu kan det ende med en retssag

Udover at Gusmyr Perdomo blev snydt for 2,8 millioner kroner, følte han sig formentlig også godt smadret oven på mødet med Kessler i 2009. Perdomo holdt til 51 sekunder inde i fjerde omgang, hvor han tabte på teknisk knockout. Foto: Thomas Sjørup
Udover at Gusmyr Perdomo blev snydt for 2,8 millioner kroner, følte han sig formentlig også godt smadret oven på mødet med Kessler i 2009. Perdomo holdt til 51 sekunder inde i fjerde omgang, hvor han tabte på teknisk knockout. Foto: Thomas Sjørup

Ikke alt foregik efter reglerne, da Gusmyr Perdomo i september 2009 mødte Mikkel Kessler i Herning. Udfordreren fra Venezuela fik slet ikke det beløb, han havde krav på for at stille op til kampen mod den danske WBA-verdensmester.

Ekstra Bladet kan nu afsløre, at der tilsyneladende forsvandt et stort millionbeløb i forbindelse med kampen. Penge, der efterfølgende aldrig er dukket op.

Team Sauerland, der vandt purse offer og dermed retten til at arrangere kampen, har i hvert fald ikke betalt Gusmyr Perdomo det beløb, han havde krav på i forhold til de regler, som WBA har udformet i forbindelse med titelkampe.

Mangler 2,8 mio. kr.
WBA’s regler er krystalklare. Mesteren skal have 75 procent af pursen, mens udfordreren modtager 25 procent.

Team Sauerland vandt purse offer med et bud på 2.114.000 dollars (12,684 mio. kr.).

Se også: Micki Nielsen får hård modstand: Vil være verdensmester

Men Gusmyr Perdomo modtog ikke - som reglerne ellers foreskriver - 25 procent af pursen, der i dette tilfælde ville have sikret ham 528.500 dollar (3,171 mio. kr.). Han fik blot 50.000 dollar (300.000 kr.) for at stille op til øretæver mod Mikkel Kessler.

Gusmyr Perdomo blev således godt og grundigt taget ved næsen og snydt for et beløb på 478.500 dollars (2,871 mio. kr.).

Modtog kontrakt for sent
Gusmyr Perdomo har aldrig underskrevet den kontrakt, hvor det fremgår, at han kun skal have 50.000 dollars for kampen.

Til gengæld modtog han en seks siders lang kontrakt fra sin egen promotor, Universum, blot 12 dage før kampen mod Mikkel Kessler skulle foregå i Herning, hvilket er et klart brud på WBA’s love og regler.

I ’bout agreement’, som fremsendes til Perdomo, har ingen underskrevet aftalen. Hverken promotoren på kampen Chris Meyer fra Team Sauerland eller Perdomos manager fra Universum, der er en direkte konkurrent til Sauerland.

Perdomo underskriver heller ikke aftalen, hvoraf det fremgår, han skal aflevere tre procent (1500 dollars) af sit honorar til WBA.

Se også: Dansk boksebrag: Se Patricks vilde tilbud

Som det fremgår her på siderne, bød den danske boksepromotor Mogens Palle også på retten til at arrangere kampen, men han tabte, fordi Team Sauerland bød væsentligt mere.

Mogens Palle var dengang parat til at betale Perdomo 150.000 dollars for at bokse kampen mod Kessler. For Perdomo var det i princippet en fordel, at Sauerland vandt, fordi han så havde krav på 528.500 dollars.

- Jeg har gennem meget lang tid forsøgt at få fat på Perdomo, fordi jeg synes, der foregik noget meget mistænkeligt i forbindelse med kampen. Jeg traf først Perdomo sidste år i Berlin i forbindelse med en kamp, han skulle bokse.

Overvejer retssag
- Da jeg fortalte ham, hvad han havde krav på for kampen mod Kessler, var han ved at tabe underkæben. Han var slet ikke klar over, hvor stort et beløb, han er blevet snydt for, siger Mogens Palle til Ekstra Bladet.

Se også: TV: 40-årig med vanvittig knockout

Gusmyr Perdomo har nu givet Mogens Palle fuldmagt til at varetage sine interesser i jagten på det millionbeløb, han blev snydt for.

- Vi overvejer lige nu, om vi skal gå rettens vej, så Perdomo kan få de penge, han har til gode. Det står klart, at han blev snydt, og han skal have det beløb, han har til gode, fastslår Mogens Palle.

Perdomo føler sig bedraget

Gusmyr Perdomo er både rystet og chokeret over, han blev snydt for et stort beløb, da han mødte Mikkel Kessler 12. september 2009 i Herning, hvor han fik en af karrierens største chancer for at blive verdensmester.

Han stod til at skulle have modtaget 528.500 dollars (3.171 mio. kr.) for at stille op, men han blev snydt og fik under en tiendedel for at bokse kampen.

- Jeg modtog kun 50.000 dollars (300.000 kr.) for kampen, siger en skuffet Gusmyr Perdomo til Ekstra Bladet.

I opgøret i Herning mødte Perdomo den forsvarende danske WBA-mester. Men han havde slet ingen modtræk over for en overlegen Kessler, der i tre omgange udboksede Perdomo.

Se også: Kessler imponeret: Khattabs bedste kamp

Perdomo holdt til 51 sekunder inde i fjerde omgang, hvor han tabte på teknisk knockout.

I dag, hvor det kommer frem, hvad der skete i kulissen, er 37-årige Perdomo skuffet over den måde, han er blevet snydt på.

- Jeg er deprimeret over den måde, jeg er blevet bedraget på. Det er uretfærdigt, fordi jeg har ofret mig for boksesporten i mange år, siger Gusmyr Perdomo.

Se også: Patrick vs. Rudy: Dansk boksebrag på vej

Han er nu glad for, at Mogens Palle er gået ind i sagen for at hjælpe ham til at få de penge, han mangler.

- Jeg håber, han kan hjælpe mig med at skaffe det beløb, som jeg har til gode fra kampen mod Kessler, siger Gusmyr Perdomo.

Perdomo har bokset 26 kampe som professionel i karrieren. Senest tabte han til Micki Nielsen ved Sauerland-stævnet i december.

Sauerland: Alt foregik efter reglerne

Der er ikke foregået noget som helst forkert, da Mikkel Kessler og Gusmyr Perdomo mødte hinanden i 2009.

Det fastslår Chris Meyer, forretningsfører hos Sauerland Promotion, der med et bud på 2.114.000 dollars vandt retten til at arrangere kampen for seks år siden.

- Alle var glade for den aftale, vi lavede. Jeg husker slet ikke, der var problemer. Hvis Perdomo er utilfreds, skal han tale med sin manager hos Universum, siger Chris Meyer.

Se også: TV: Ny sejr til Micki: Vandt over Kessler-offer

Men det var jer, der vandt retten til at arrangere kampen. Hvorfor har I så ikke i kontrakten betalt det, han har krav på, nemlig 528.500 dollars?

- Vi laver ikke aftaler med bokserne, men med Perdomos manager. Har Perdomo et problem, må han tale med sin manager, siger Chris Meyer.

Men I har sendt ham en kontrakt som arrangør. Hvorfor har I ikke skrevet det rigtige beløb i kontrakten?

- Alt er foregået helt efter bogen. Jeg kan slet ikke forstå, hvad der er problemet. Vi betalte pengene om fredagen før kampen, siger Chris Meyer.

Se også: Modstander latterliggør danske Micki Nielsen

Hvis Gusmyr Perdomo eksempelvis skyldte sin manager penge, da han boksede kampen mod Kessler, er det reelt Sauerland som arrangør fuldstændig uvedkommende.

Sauerland skal som vinder af purse offer skrive det korrekte beløb - 528.500 dollars - i kontrakten.

Eftersom Sauerland vandt purse offer, skulle der i kontrakten til Perdomo stå et beløb på 25 procent af det vindende bud. Det lød på 2.114.000 dollars. Derfor skulle Perdomo have haft 528.500 dollars og ikke kun 50.000 dollars, han fik fra Sauerland for at bokse kampen.

25 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere