Afviste millioner: DEM sagde Kessler nej til

Den nu pensionerede boksestjerne beviser med sine fravalg, at penge alene ikke kunne få ham til at fortsætte karrieren

End ikke store millionbeløb kunne få Kessler til at fortsætte karrieren. Kun kampe mod Ward eller Froch var interessante for The Viking Warrior (Video: Jonas Olufson/Foto: Lars Poulsen).

Det er ved at være ni måneder siden, Mikkel Kessler ved et overordentlig velbesøgt pressemøde i Ørestaden bekendtgjorde, at han ville fortsætte sin boksekarriere.

I krogene blev der mange steder hvisket om, at den 35-årige boksestjerne var ude efter den sidste store payday i karrieren. Men det var langtfra hele historien. Faktisk var sandheden en helt anden. Det har Mikkel Kessler bevist med de valg – eller rettere: fravalg – han har foretaget det seneste halve år.

TV: Kessler: Derfor stopper jeg

Det er indlysende, at der havde været gigantiske summer i et revancheopgør mod enten Andre Ward eller Carl Froch. 12-15 mio. kroner til Kessler alene vil ikke være skudt helt ved siden af. Så kunne man tro, at kampe mod modstandere fra næst- eller tredjeøverste hylde langtfra ville kunne sende ligeså store beløb ind på Kessler-kontoen, men tror man det, tager man fejl.

Som promotor Kalle Sauerland tidligere har fortalt til Ekstra Bladet, ville en kamp mod et mindre navn ikke kunne generere samme totalomsætning som en kamp mod eksempelvis Andre Ward, men:

– Den givne modstander med det knap så store navn ville også skulle have et langt mindre honorar for at stille op mod Kessler, så den samlede betaling til danskeren ville faktisk kunne matche et honorar for en megafight.

Kesslers farvel: Det skal han lave nu

Det er et faktum, at Kessler det seneste halve års tid har fået tilbudt mindst to kampe mod modstandere fra supermellemvægtsklassens næstøverste hylde. Tilbuddene om realitetsforhandlinger om kampe mod henholdsvis James DeGale og Lucian Bute blev imidlertid venligt, men bestemt, afvist af Kessler.

– Skal jeg op i ringen igen, skal jeg motivere mig til at gennemgå tre-fire måneders benhård træning og sparring. Den motivation ville jeg kunne opnå ved udsigten til at møde Froch eller Ward, mens penge alene ikke kan motivere mig på samme måde. Og i hvert fald ikke nok til, at jeg vil byde min krop det, der skal til for at være i den rette form, siger Mikkel Kessler til Ekstra Bladet.

Mogens Palle sviner Kessler: Varm luft!

Kalle Sauerland har formentlig været dybt frustreret undervejs i hele den proces, der de seneste ni måneder har handlet om at finde en comeback-modstander til Mikkel Kessler. Det vil han ikke konkret forholde sig til. Men han vil gerne erkende, at en tankegang som den, Mikkel Kessler har lagt for dagen, hører til sjældenhederne i den professionelle bokseverden.

– I en verden, hvor mange vil sælge deres egen mor for en million, er der langt mellem folk som Mikkel, der selvfølgelig gerne vil tjene gode penge, men som først og fremmest ser på de sportslige muligheder og udfordringer. Den grundholdning kan jeg kun have den dybeste, menneskelige respekt for, siger Kalle Sauerland til Ekstra Bladet.

Her er et par miniportrætter af de to boksere, Kessler har afvist at møde:

James DeGale

DeGale var ikke interessant nok for Kessler (Foto: Rick Bowmer).
DeGale var ikke interessant nok for Kessler (Foto: Rick Bowmer).
 

Land: England

Alder: 28 år

Rekordliste: 20 sejre i 21 kampe (14 KO)

Olympisk guldvinder fra Beijing-legene i 2008

DeGale er i stald hos promotorvirksomheden Matchrooom Sport under Eddie Hearns ledelse. Netop Hearn har Kalle Sauerland et glimrende samarbejde med, hvilket blandt andet blev bevist, da de forhandlede sig frem til revanchekamp mellem Carl Froch og Mikkel Kessler i 2013.

Hearn og Sauerland har haft indledende snakke om en kamp mellem DeGale og Kessler, men ret tidligt i den proces satte danskeren foden ned i forhold til den plan. Det var Ward, Froch eller ingenting for Kessler.

James DeGales eneste nederlag som professionel faldt i maj 2011, da han tabte knebent på point til George Groves, der i dag er staldkammerat med Kessler hos Team Sauerland.

Lucian Bute

Bute var ikke interessant nok for Kessler (Foto: Ryan Remiorz/AP).
Bute var ikke interessant nok for Kessler (Foto: Ryan Remiorz/AP).

Land: Rumænien/Canada

Alder: 34 år

Rekordliste: 31 sejre i 33 kampe (24 KO)

Bronzevinder i weltervægt ved amatør-VM i 1999

Bute var en af supermellemvægtsklassens helt store kanoner og et oplagt emne som kommende Kessler-modstander i årene 2010-12. Den status stoppede brat, da den rumænskfødte canadier 26. maj 2012 røg ind i en gigantisk røvfuld mod Carl Froch, der gennempryglede Bute i fem brutale omgange, da de mødtes i Nottingham.

Siden er Butes stjerne på den internationale boksehimmel totalt blegnet, og de seneste 32 måneder har han blot bokset to kampe. Den seneste, i januar sidste år, tabte han ovenikøbet til landsmanden Jean Pascal.

Bute ligner en færdig mand i boksningens verdenstop, hvorfor Kessler ikke havde de store problemer med at vende tommelen ned, da han hørte om muligheden for et eventuelt Bute-møde for få måneder siden.

En slidt 35-årig

 

En del gerningsmænd synes at gå fri

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.